Muzika koja će vas brzo opustitit: ova meditativna melodija vodi vas na čarobno mesto (VIDEO)

Uz zvuk morskih talasa možete da se opustite, vežbate jogu, čitate knjigu i da meditirate. Bez obzira da li ste na plaži ili koristite snimljene zvuke mora.

Jedna teorija kaže da je ljudska vrsta evoluirala u okolini u kojoj je bilo mnoštvo savana i izvora sveže vode. Stoga je duboko u našim mozgovima "pohranjena" ljubav pema vodi, volimo njen zvuk.

Druga teorija govori o tome da nas zvuk vode koja teče podseća na naš boravak u unutrašnjosti materice. Naime, zvuk koji nerođena beba sluša u maminom stomaku, zajedno s otkucajima njenog srca, je šum koji stvara krv dok protiče venama materice.

Nobična meditacija Anđelina Džoli: ovako se glumica bori protiv svakodnevnog stresaNobična meditacija Anđelina Džoli: ovako se glumica bori protiv svakodnevnog stresaMeditacija je lek za našu dušu, a evo šta je najlepši meditativni trenutak za glumicu Anđelinu Džoli!


Bilo kako bilo, činjenica je da zvuk kiše i drugih prirodnih voda sadrži alfa talase, koji u ljudskom mozgu stvara opušteno, meditativno stanje. Pa uživajmo u njemu!

Stavite levi dlan na srce i dišite duboko: već danas probajte ovu moćnu meditaciju i odmah ćete osetiti promenuStavite levi dlan na srce i dišite duboko: već danas probajte ovu moćnu meditaciju i odmah ćete osetiti promenuOva jednostavna meditacija će vam sigurno pomoći da osetite kako vas napusta stres.

Izvor: Sensa.hr

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.