Mindfulness vežba: četiri načina da se oslobodite stresa

O mindfulness tehnici se dosta govori i piše ali često izostaju konkretni alati koji nam je mogu približiti. Predstavljamo vam vežbu uz koju ćete bolje razumeti tehniku i koja će vam biti izvrstan alat u elimisanju stresa.

Posmatrajte: Kada osetite neprijatnu emociju prvi korak je da zastanete i nekoliko puta duboko udahnete. Dok dišete skenirajte svoje telo od glave do stopala i locirajte gde je osećaj najneprijatniji. Usmerite pažnju ka tom mestu i osećaju. Pažljivo posmatrajte i primetićete kada se osećaj javlja i kada nestaje. Proučavajte ga što detaljnije.

Kako da uklonite stres i energetske blokade samo jednim dodirom: stavite dva prsta na čelo i isprobajte čudesnu antistres tehnikuKako da uklonite stres i energetske blokade samo jednim dodirom: stavite dva prsta na čelo i isprobajte čudesnu antistres tehnikuPozitivan i brz učinak ove vežbe može vas iznenaditi - evo kako da se rešite stresa samo jednim dodirom!

Disanje: Dišite duboko i lagano. Udišite i izdišite oko senzacije koju osećate.

Proširite prostor: Umesto da susprežemo neprijatne senzacije i osećanja, u ovoj vežbi uz lagano disanje i pažnju vi ćete im dati prostor. Proširite prostor oko osećanja i dajte mu mesta.

Balansiranje korenske čakre: 4 jednostavna korakaBalansiranje korenske čakre: 4 jednostavna korakaBalansiranje korenske čakre možete da sporovodite svakodnevno, potrebno je samo 15 minuta mira i tišine.

Dozvolite: Poslednji korak ove vežbe je da dopustite osećanju ili senzaciji da budu prisutni. Ne morate da ih zavolite ili želite, jednostavno ih pustite da budu tu. Cilj nije da se oslobodite osećanja već da prestanete da se borite sa njima. Ovu vežbu možete raditi sa bilo kojim nerijatnim osećajima ili senzacijama. Imajte na umu da cilj nije da se osećanja promene, to se svakako može desiti, već da ih prihvatite.

Izvor: Sensa

Marija Milačić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.