Meditacija za zemljane horoskopske znake: evo kako treba da meditiraju Bik, Devica i Jarac

Meditacija je savršena antistres tehnika za opuštanje, a evo kako da meditiraju Bik, Devica i Jarac!

Meditacija je prirodno stanje svesti i svako može uspešno da meditira, a lično iskustvo meditacije i koja je najbolja za sve znake Zodijaka pročitajte OVDE!

Meditacija za Bika, Devicu i Jarca

Imate izražen osećaj za stvarnost, praktičan duh i stabilan karakter. Verujete onome što vidite, pa vas nevidljive energije osećanja, neprekidni mentalni talasi i unutrašnji svetovi istovremeno zbunjuju i privlače. Na meditaciju ćete se odlučiti tek kad se uverite u njenu praktičnu vrednost. Meditacija je način da se oslobodite krutih pravila koja ograničavaju vaš svet.

Grlena čakra simbolizuje istinu: pronađite svoj unutrašnji glas pomoću Vishuddha čakre..

Pomaže vam da otklonite štetne učinke stresa na telo i um, donosi jasnoću uz koju ćete uspešnije stvarati lepotu i stabilnost, red i napredak u svojim svetovnim aktivnostima. Upornost i odgovornost vaše su vrline, što garantuje uspeh vašoj meditacijskoj praksi. Uspeh će doći polako, ali sigurno.

Odgovara vam i zahtevna tehnika meditacije - vipasana, koja usmerava pažnju na disanje i telo, opažajući svaki pojedini deo tela i osećanja poput topline ili hladnoće, pulsiranja, pritiska, lakoće... Dok pažnju usmeravate na telo, s vremenom počinjete da primećujete kako misli i osećanja dolaze i prolaze. Pomaže vam i zvuk mantre i njez pouzdan ritam.

Tri ključne čakre za zdravlje žene: vežbe i ishrana za ravnotežu muladhara, swadhisthana i manipura čakre...

Odgovaraju vam i mantra Višnua Om namo Narayanaya (Om namo Naraja-naja) koja predstavlja energiju ravnoteže, energiju koja štiti i prihvata odgovornost. Mantra Lakšmi Om sri maha Lakshmyai namah (Om šri maha Lakšmjei nama) personifikacija je darežljive majke koja daje blagoslov i bogatstvo. Korisna je yogijska vežba tratak - netremično posmatranje plamena sveće, koji potom zatvorenih očiju treba zamisliti u tački između obrva, nastojeći da zadržite sliku plamena što duže.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.