Meditacija unutrašnjeg osmeha: jednostavan način da vam se celo biće smeje (savet indijskog mistika)

Ova jednostavna meditacija koju preporučuje indijski mistik Osho pogodna je za svaki dan, a pomoći će vam da se celim bićem smejete i osetite opuštenost u telu.

Kad god sedite i ne radite ništa, opustite donju vilicu i malo otvorite usta. Počnite da dišete kroz usta, ali ne duboko. Dopustite telu da plitko diše, neka disanje bude sve pliće i pliće.

Meditacija koja privlači ostvarenje želja: zatvorite oči, zamislite ovo i svemir će razumeti vaše snoveMeditacija koja privlači ostvarenje želja: zatvorite oči, zamislite ovo i svemir će razumeti vaše snoveOva kreativna meditacija pomaže da Univerzum čuje želje vašeg srca! Peobajte....

Kad osetite da je postalo jako plitko, dok su vam usta otvorena i vilica opuštena, osetićete veliku opuštenost u celom telu. U tom trenutku osetite osmeh u celom svom biću. Taj osmeh se neće pojaviti na vašim usnama – to je stvarni, živi osmeh koji se širi vašom unutrašnjošću.

Meditacija plesom i pokretom: kako Open floor praksa jača telo i čisti dušuMeditacija plesom i pokretom: kako Open floor praksa jača telo i čisti dušuKroz govor tela i njegovo praćenje, Open floor praksa kao metoda pokreta vraća nas sadašnjem trenutku i otkriva obrasce našeg…

Nema nikakve potrebe da se smešite usnama – već onako kao da se smešite iz stomaka; smeši vam se stomak. To je osmeh, nije smeh, što znači da je jako nežan i fin. Kada jednom naučite ovaj osmeh, možete ga zagrabiti tokom dana koliko god puta hoćete. Ovu meditaciju preporučuje indijski mistik Osho.

Izvor: Lovesena

Jelena Lonić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.