Meditacija po zakonu mudrosti naroda Kine i Indije: kako da postanete svesniji svega

Opustiti se znači, u stvari, otpustiti dominaciju uma! Evo kako da meditirate po zakonu mudrosti naroda Kine i Indije!

1. Prvo, opustite stalnu dominaciju uma;

Nikada i ni zbog čega on ne mora da dominira u pogledu na život. Sve što je brzo, grozničavo je, često i kuso. Nema potrebe da se trudite da opuštate celo telo (može, ali i ne mora) - samo se za početak opustite disanjem. Organizam će se sam opustiti kada se um opusti. Posmatrajte svesno svoj dah; posmatrajte kako dah ulazi i izlazi; posmatrajte udah, posmatrajte izdah. Jednostavno se opustite, posmatrajući disanje. Samo otpustite dominaciju uma preko svesnosti disanja za početak.

Muzika za meditaciju: evo kako da iskoristite energiju mladog Meseca (VIDEO)

2. Iz opuštenog stanja uma učite se posmatranju života i drugih, bez stalnog prosuđivanja uma.

Pri meditaciji svedočenja ništa ne isključujete. Čujete ptice, smiruju vas, čujete zvuk automobila - sasvim je u redu, prihvatate; prolazi saobraćaj ulicom, kiša je, hladno je, toplo je, sve je sasvim u redu, ne sudite umom - sve je deo života. Putnik pored u prevozu možda spava i hrče, pa šta - prihvatite. Ništa se ne odbija. Dok sedite u kolima ili autobusu ili avionu, ili idete ulicom niko neće ni primetiti da ste vi u procesu neutralnog svedočenja.

3. Kada um prestane da sudi i misli ne lutaju, ulazi se postepeno u stanje proširene svesti...

Ne treba ništa specijalno da menjate u načinu života, samo pustite neka sve teče što prirodnije, bez vašeg preteranog mentalnog uplitanja. Sve se prirodno usklađuje kada ste opušteni i prirodni. To je zakon koji vlada u celokupnoj prirodi, pa važi i za ljude.

Biti potpuno prirodan i usklađen sa kretanjem života cilj je ovog procesa meditacije svedočenja.

Koncentracija i bilo kakav mentalni napor sužavaju svesnost kako bi se sabrali za nešto trenutno važno kao laserski snop. Ali, kada se mnogo koncentrišemo na bilo šta, onda remetimo životnu energiju. Sistemi organizma se blokiraju jer ostaju bez podrške životne energije - organizam je sklon padanju kao kompjuterski sistem. Borite se često sa drugima i u životu, jer se plašite da ne izgubite tu tačku kontrole i sabiranja, pa tako postajete frustrirani, uznemireni...

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.