Meditacija ljubavi

Osoba koja kod vas budi osećaj nelagode ili neprijateljstva često i sama trpi neki veliki bol i ima snažnu potrebu za ljubavlju.

Sigurno ste primetili da ste prijatniji i ljubazniji prema ljudima iz svog okruženja kada ste dobro raspoloženi - za svakoga imate lepu reč. Ipak, pogodi vas žuta minuta i onda je bolje da vam niko ne prilazi. A ponekad je taj "niko" upravo "neko", tojest osoba koja kod vas budi osećaj nelagode ili neprijateljstva. Međutim, često je upravo takvoj osobi ljubav još potrebnija nego drugim ljudima.

Ovom jednostavnom vežbom naučite da prizovete ljubav u svoje srce. Na svakoj fazi vežbe zadržite se nekoliko minuta.

  • Namestite se u sedeći položaj i ispravite leđa. Koncentrišite se na ritam disanja i položaj srca u sredini grudi.
  • Zatim, ponavljajte svoje ime ili zamislite da ste u svom srcu kako biste bili potpuno svesni svog prisustva. Otpustite tenziju izdahom i udahnite mekoću i otvorenost. Tiho ponavljajte: "da budem dobro, da budem srećna, da budem puna ljubavi". Osetite kako vas preplavljuju saosećajnost i nežnost puna ljubavi prema samoj sebi.
  • Sada usmerite svoju nežnost punu ljubavi prema osobi s kojom imate probleme, ko god da je to. Nastavite da dišete, zadržite otvorenost i primite tu osobu u svoje srce i ponavljajte: "da budeš dobro, da budeš srećna, da budeš ispunjena nežnom ljubavlju". Nema potrebe da se vraćate na bilo kakve detalje vašeg odnosa. Prihvatite je nežno i poželite joj sreću i blagostanje.
  • Sada proširite svoju ljubav na sve ljude, ko god da su oni i tiho ponavljajte "da sva bića budu dobro, da svi budu srećni, da svi budu puni ljubavi". Osetite kako ljubav zrači iz vas u svim pravcima. Udahnite ljubav i izdahnite ljubav.

Kada osetite da ste spremni, udahnite duboko i polako otvorite oči. Na licu će vam se pojaviti osmeh pravo iz srca.

D. M.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.