Masaža medom i pomorandžama

Kombinacija aromaterapije, hranljivih sastojaka proizvoda iz prirode i masaže, revitalizovaće vaše telo, osloboditi ga toksina i negativne energije i spremiti za radosno leto.

Masaža je deo holističkog pristupa zdravlju i deluje na celo telo, doprinosi emocionalnom zadovoljstvu, povezivanju sa duhovnim, deluje na sve sisteme u telu i pomaže im da funkcionišu usklađeno. Signali iz mozga neprekidno protiču kičmenom moždinom do udaljene i vrlo složene mreže nerava koja se prostire po čitavom telu. Ti signali nalažu mišićima da se opuste ili zgrče, tako da, kada ste napeti, vaš mozak šalje mišićima previše signala za grčenje, terajući ih da na taj način budu u stalnoj napetosti.

Kosti, tetive i organi trpe dodatni pritisak, naspramni mišići se dodatno istežu i kao rezultat nastaje bol. Kada se jedan mišić zgrči i drugi mišići moraju da se zgrče, jer se mišićni sistem nastavlja na vezivno tkivo koje međusobno povezuje mišiće. Takvo neuravnoteženo stanje mišića dovodi do izmeštanja zglobova iz optmalnog položaja i do razvijanja degenerativnih promena, kao što je artritis. U optimalnim uslovima treba da se grče samo mišići koji obavljaju akciju, dok svi ostali treba da budu opušteni. Masaža pomaže mišićima da se opuste, a time se telo dovodi u ravnotežu i oslobađa bolova, a obnovljeno i revitalizovano telo onda može da se odbrani od svakodnevnog stresa i održi u svom prirodnom stanju. U kombinaciji sa prirodnim sastojcima, masaža kao relaksacioni metod postaje sveukupni način nege i uživanja svim čulima.

Pomorandže su veoma zdrave i bogate mineralima - kalijumom, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, a u manjim količinama i sumporom, hlorom, natrijumom, gvožđem, cinkom i bakrom - i vitaminima, najviše karotenom, vitaminima C, E i B grupe, a kora im je bogata i etarskim uljima. Veoma su blagotvorne za kožu i često se koriste u pripremi raznih kozmetičkih preparata, posebno za negu suve i osetljive kože.

Masaža od pomorandže i meda je posebno blagotvorna zato što pomorandža obezbeđuje koži vitamin C što je odlična podloga za dalju masažu blago zagrejanim livadskim medom. Određenim pokretima se stimuliše epidermalni sloj kože provocirajuci prirodni piling. Kako se med zgušnjava, sve se više od podloge odvajaju potkožno tkivo, mišićne ovojnice i sami mišići. Tom prilikom sve ćelije organizma dobijaju dovoljnu količinu kiseonika, a iz organizama se izbacuju ugljen-dioksid, produkti metabolizma i dolazi do oslobađanja nagomilanog stresa.

Pomorandža ima posebno mesto i u aromaterapiji, koja je takođe važan element masaže. Blagotvorno dejstvo eteričnih ulja i masažnih pokreta harmonizuju telo i psihu, stimulišući sve telesne funkcije u cilju poboljšavanja zdravlja. Ulje pomorandže je zlatnožute boje i brzo vetri, što znači da ima stimulativno i osvežavajuće dejstvo, ali i antiseptično. Veoma je korisno kod nervne i mišićne napetosti, nesanice, grčeva, dermatitisa i celulita, a pogodno je za mešanje sa orijentalnim, začinskim mirisima i citrusima. Esencijalno ulje od pomorandže će sigurno povećati delovanje pokreta i masažnih zahvata i poboljšati efekte isceljujućih dodira.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.