Masaža jastučićima: herbal spa

Terapija biljem na poseban način revitalizuje telo i vraća energiju.

Bez obzira na to sa kog podneblja dolazi i sa kojom je tradicijom i kulturom povezana (a ima ih nebrojeno) osnovni postulat koji postavlja ispred terapeuta je uspostavljenje i očuvanje ravnoteže tela, uma i duše. Upravo u svojoj filozofiji postavlja uslov da se svakom čoveku treba približiti kao jedinstvenoj, nedeljivoj celini i isključivo prema njegovom senzibilitetu, problemu, godinama, profesiji, raspoloženju, potrebama kreirati. Na taj način utkana u svakodnevni život ona ima svoje značajno mesto i u preventivnom i u terapeutskom i kozmetičkom smislu.

Na fizičkom nivou, pravilno kreirana masaža utiče na sve strukture našeg tela. Sami pokreti koji se primenjuju u masaži podstiču površinsko čišćenje kože od epidermalnih ljuspica, što ide u prilog otvaranju pora i poboljšanju disanja, koji se u značajnom procentu odvija i preko naše kože. Samim tim reguliše se rad znojnih i lojnih žlezda, a jedrina kože poboljšava se zahvaljujući stimulaciji kolagena i elastina u njoj. Poboljšanje cirkulacije koje se manifestuje crvenilom na površini kože ukazuje na bolju razmenu materija u koži, dopremanje veće količine kiseonika i hranljivih materija i odnošenje iz nje štetnih produkata metabolizma. Takođe, pravilno primenjena masaža od prvog dana trudnoće ili od samog početka sprovođenja redukcione dijete kondicioniranjem kože, sprečiće pucanje kože i pojavu strija.

U toku masaže kretanje krvi u krvnim sudovima ubrzava se šest do osam puta, što ide u prilog intenziviranju razmene materija na ćelijskom nivou, kao i podstaknutom detoksifikovanju, čišćenju organizma od metaboličkih produkata. Ovaj proces podstiče i delovanje na limfni sistem.

Napeti mišići tela, koji su najveća opasnost za rad srca i balansiran rad unutrašjih organa, zahvaljujući dobro doziranoj masaži, vraćaju se u stanje optimalnog tonusa, bolovi često prouzrokovani pritiskom istih na nervne strukture popuštaju. Ukoliko su pak mišići usled dugotrajnog ležanja i neaktivnosti oslabljenog tonusa, atrofirani, dobro dozirana i iskreirana masaža utiče na stimulaciju istih i uz vežbe daje doprinos njihovoj jedrini. Sami zglobovi, anatomske veze u njima, ligamenti postaće gipkiji i rasterećeniji.

Poznato je da masaža utiče i na harmonizaciju rada unutrašnjih organa. Masaža stomaka blagotvorno će delovati na rad tankog i debelog creva, bubrega, jetre, slezine i pankreasa. Masaža medjulopatičnog dela opustiće napetost u grudnom regionu, poboljšati disanje.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.