Mantre nisu samo za časove joge: ovu mini meditaciju možete praktikovati bilo gde

Postoje različite mantre koje u sebi nose moć da donesu zdravlje, izobilje, slavu i slično i možete ih koristiti bilo kada..

Ukoliko pohađate časove joge, verovatno se dešava da na početku ili na kraju časa, učitelj izgovara mantre koje i vi ponavljate. Možda vam je ponekada zbunjujuće i ne razumete ih baš najbolje pa ih promrmljate ali treba biti svestan da je mantra odličan joga alat koji možemo koristiti i van prostirke.

Mentalni detoks: 9 načina da se oslobodite opterećujućih misli

Dok izgovaramo mantru praktično ulazimo u jednu mini meditaciju. Kad god smo uznemireni, pod stresom i preopterećeni možemo izdvojiti par minuta i izabrati mantru koja će za naš nervni sistem učiniti čuda. Kraće mantre treba izgovoriti 108 puta (brojanica nam služi da brojimo), a duže je dovoljno izgovoriti tri puta. Mantre možemo izgovarati glasno ili u sebi.

Za dobro zdravlje i prizivanje isceljujuće energije izgovarajte sledeću mantru: Om Hram Hrim Hraum Sah Suryaya Namaha. Surja mantra se peva u slavu Boga Sunca koji je izvor svog života i zahvaljući njemu sve postoji. Surja biđa ima moć da donese zdravlje, izobilje i slavu. Ova mantra se odnosi i na bolji vid tako da se peva kada postoje tegobe sa vidom.

mantre_nisu_samo_za_casove_joge_ovu_mini_meditaciju_mozete_praktikovati_bilo_gde_2

Izvor: Sensa

Pripremila: Jelena Lonić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.