Mantra koja vas povezuje sa Univerzumom: lekovita mantra So’ham opušta mišiće i um

Mantre su zvukovi, slogovi ili reči koje imaju moć da promene našu svest. Saznajte kako vas moćna So'ham mantra povezuje sa Univerzumom.

Prema vedskoj tradiciji, mantra So’ham se smatra univerzalnom mantrom koja se koristi kako bismo se identifikovali sa Krajnjom relnošću i Univerzumom. Može se prevesti kao „Ja sam To” i ova izjava predstavlja odgovor na pitanje mantre Hamsa, koja znači „Ko sam Ja?”

Najvažnija funkcija ove mantre je povezivanje sa ljudima jer zvuk koji proizvodi je kao zvuk disanja a svi ljudi dišu, zar ne? Ovim prepoznajemo da svi mi delimo istu prirodu, životnu silu, poreklo i Tvorca.

Mantra koja štiti telo i dušu od bolesti i negativnosti: evo šta treba da izgovorite svakog danaMantra koja štiti telo i dušu od bolesti i negativnosti: evo šta treba da izgovorite svakog danaOm Mani Padme Hum - ova mantra ima isceliteljske vibracije, a evo kako pomaže da zadržite u sebi dobru energiju!

Prvi deo mantre se izgovara kao produženo sooo i izgovara se pri udahu dok se drugi deo mantre izgovara kao hummm prilikom izdaha.

Ovim se stvara prirodna vibracija i lagano se opušta nervni sistem. Ova mantra je jedan od najjednostavnijih načina da utišamo svoj um i opustimo mišiće.

Izvor: Sensa

Sensa redakcija

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.