Mantra Ganeša: ove moćne reči otvaraju vrata sreći i obilju (VIDEO)

Poslušajte i naučite moćnu mantru koja uklanja prepreke i dozvoljava obilju i sreći da uđe u naš život - mantra Ganeša u izvođenju Deve Premal.

Nikako ne treba zanemariti moć koju mantre imaju jer one su formule prepune snage koje imaju duboko značenje i veliku moć. Mantra može biti reč, zvuk ili fraza koja uzdiže i transformiše svest. To čini uz pomoć značenja, ritma, zvuka, tona i refleksologije jezika dok je izgovaramo. Poslušajte i naučite moćnu mantru koja uklanja prepreke i dozvoljava obilju i sreći da uđe u naš život - mantra Ganeša.

Ova mantra glasi: Om Gam Ganapataye Namaha i izgovara se: Om Gam Ganapataje Namaha. Ova fraza priziva Ganešu, Šivinog sina koji nam omogućava da uklonimo prepreke i stavlja nas u stanje već postignutog i željenog. Mantra se sastoji od zvuka Om koji predstavlja univerzalan zvuk i biđa mantru. Biđa mantre predstavljaju jednosložne zvukove koji u sebi nose veliku snagu i svaka mantra se sastoji od jedne ili nekoliko biđa mantre.

Ovo je najmoćnija mantra na svetu: poslušajte zvuke koji bude radost i duhovne potencijale (VIDEO, DEVA PREMAL)...

Gam predstavlja specificno Ganešovu biđu kojom ga zapravo prizivamo. Dok izgovaramo ovu reč mi se obraćamo Ganeši i delu sebe koji je duboko ukorenjen (Ganeša je povezan sa prvom čakrom, a opet moguće ga je transformisati, moćnom i mudrom, a opet beskrajno nežnom i razigranom).

Možete ovu mantru pevati kada želite da raščistite čita vriti tj. neprestano komešanje misli u glavi. Posebno uživanje je slušati je u izvođenju Deve Premal, jer u mantra jogi kažu da se slušanjem mantre ona apsorbuje, spušta u srce i tu spoznaje.

Izvor: Sensa

Pripremile: Marija Milačić, Jelena Lonić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.