Koji je najzdraviji položaj za spavanje: proverite da li je vaša omiljena poza za spavanje zdrava

Bilo da preferiramo da se sklupčamo u pozu fetusa ili se ugnezdimo uz partnera, svi imamo omiljene položaje za spavanje dok su neke izuzetno zdrave.

Ipak, čini se kako neki od njih poboljšavaju san, pomažući nam da se probudimo odmorniji, barem ako je suditi prema anketi britanskog proizvođača dušeka.

Ako ovo uradite čim se probudite, privlačite veliku sreću: jutarnji ritual koji sprečava stresAko ovo uradite čim se probudite, privlačite veliku sreću: jutarnji ritual koji sprečava stresDok čekamo u redu, često gledamo mobilne telefone da proverimo da li imamo novih obaveštenja ili pretražujemo portale i društvene…

Istraživanje koje je sprovedeno na pet hiljada ljudi pokazalo je da se najbolje naspavaju oni koji leže u položaju zvezde - na leđima, raširenih ruku i nogu.

Lekovita meditacija za žene u menopauzi: 3 načina da se oslobodite stresa, tuge i nervozeLekovita meditacija za žene u menopauzi: 3 načina da se oslobodite stresa, tuge i nervozeSavršene jednostavne meditacije za žene u menopauzi - evo kako da se za samo nekoliko minuta dnevno oslobodite stresa!

Iako su pređašnja istraživanja upućivala na to da je spavanje na boku najbolje, u ovom slučaju 30 odsto "zvezdanih" spavača navelo je da se ujutru oseća odmorno, naspram 23 odsto onih koji su spavali na boku.

Izvor: Lovesensa

Gabrijela Pajić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.