Kako da se oslobodite anksioznosti: čarobna boja i ulje koji balansiraju drugu čakru

Druga čakra se nalazi u oblasti karlice i snabdeva energijom matericu, jajnike, bešiku, prostatu, kukove i lumbalni deo kičme. Evo u kakvoj je vezi sa zadovoljstvom i seksualnošću...

Zadovoljstvo je ono prvo što nas tera da se pokrenemo iz unutrašnjosti bića i napredujemo i proširimo. Iako ga često otpisujemo kao luksuz, zadovoljstvo i sposobnost da se ono oseti nisu nimalo lak zadatak. U njemu nam pomaže rad druge čake koja omogućava stvarima da se pokrenu i plove.

Koje čakre treba odblokirati da bismo imali uvek dovoljno novca...

Fluidnost i protočnost su kvaliteti energije koju ova čakra emituje i nemogućnost da iskusimo zadovoljstvo može biti veliki problem jer nas onemogućava i da se izrazimo kreativno, drži nas stalno u poziciji anksioznosti kad god se primaknemo nečemu što je zapravo tu da nam pruži zadovoljstvo: hrana, seks, boje, mirisi...

Druga čakra se nalazi u oblasti karlice, u predelu stidne kosti, sa prednje i zadnje strane tela, i snabdeva energijom organe koji se anatomski tu i nalaze: materica, jajnici, prostata, bešika, kukovi, lumbalni deo kičme.

Kretanje stimuliše zadovoljstvo, a zadovoljstvo nas dalje poziva da obratimo pažnju na naša čula i živimo u sadašnjem trenutku. Jedna od osnovnih karakteristika druge čakre je zadovoljstvo i seksualnost.

Zdravi jajnici, štitna žlezda, materica: kako energija i čakre utiču na ženske zdravstvene probleme...

Za balansiranje druge čakre okrenite se mirisu eteričnog ulja jasmina i narandžastoj boji. Probajte da se i sami krećete što više jer će to balansirati energiju Svadistane. Ako ne volite da vežbate probajte sa plesom - najbolje nekim senzualnim u kome možete slobodno pomerati kukove.

Izvor: Sensa

Pripremila Jelena Lonić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.