Kako da meditirate sa plamenom sveće: pomaže da sredite misli, očistite dušu i ostvarite želju

Meditacija sa svećom - kako da uspostavite mir i ostvarite željenu nemeru!

Meditacija sa plamenom sveće naročito se preporučluje početnicima kako bi utišali misli i lakše se fokusirali na meditaciju, piše Lovesensa.

Ipak, bez obzira da li ste početnik ili praktikujete meditiranje, meditacija sa plamenom sveće pomaže da očistite misli, pronađete mir i negujete dušu.

Prva od prednosti meditacije sa svećom jeste fokusiranost. Mnogo lakše postižemo efekat meditacije ako se fokusiramo na neki fizički predmet, što naročito pomaže osobama kojima teže kreiraju vizualizaciju.

Meditacija koja pomaže da ostvarimo željenu budućnost: prvi korak je zapisivanje najveće željeMeditacija koja pomaže da ostvarimo željenu budućnost: prvi korak je zapisivanje najveće željeDoktor Joe Dispenza - meditacija koja aktivira naše neograničene sposobnosti i pomaže da ostvarimo budućnost iz snova!

Meditirajte sa svećom u zatamljenoj prostoriji kako bi se plamen sveće više istakao. U sobi treba da bude prijatna atmosfera. Budite na 50 - 100 cm od sveće, odnosno na udaljenosti koja prija vašim očima. Sedite i udobno se smestite, na fotelji, stolici ili u položaj lotosa. Počnite da posmatrate plamen sveće i duboko udahnite, pa izdahnite. Osetite kako svakim udahom primate, a svakim izdahom dajete. Koncentrišite se i ponavljajte dok ne osetite da vas ispunjava mir.

Meditiranje sa svećom pomaže da uspostavimo mentalnu stabilnost i mir. Dok posmatrate plamen sveće vaš mozak se opušta i ne dobija nove informacije koje treba da obradi. Na taj način smirujete um, dušu i telo. Osećate se izolovano i smireno.

Žalfija čisti energiju, a sveća donosi mir i harmoniju u dom: evo kako u kući da napravite kutak za meditacijuŽalfija čisti energiju, a sveća donosi mir i harmoniju u dom: evo kako u kući da napravite kutak za meditacijuU danu prepunom obaveza potrebno je odmoriti u oazi mira i tišine. Saznajte kako da napravite svoj kutak za meditaciju!

Zanimljivo je i što se za meditiranje sa plamenom sveće biraju sveće u različitim bojama, odnosno u skladu sa namerom. Na primer, bela sveća pomaže da pojačamo svest, indigo boja sveće donosi mudrost, tirkizna je za isceljenje, žuta za unutrašnji mir i samopouzdanje, narandžasta sveća za prevazilaženje gubitka, crvena za hrabrost i mentalnu snagu, a roze sveća za empatiju.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.