Japanska metoda za brzo skidanje masnih naslaga: potrebno vam je samo 2 minuta dnevno

Japanska vežba disanja za koju se veruje da podsiče brzo mršavljenje - potrebno vam je svakog dana oko 2 minuta!

Ne tako davno, japanski glumac Miki Riosuke (Miki Ryosuke), koristio je jednu zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da za nekoliko nedelja izgubi znatan višak kilograma.

Takav rezultat je nastao kao efekat vežbi koji su mu propisali lekari protiv bolova u leđima. Izvođenje ovih vežbi kod Japanaca traje samo 2 minute dnevno.

Riosuke je ovu tehniku nazvao dijetom dugog disanja. A svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri sekunde, a zatim – snažan izdah u trajanju od 7 sekundi.

Kako disanje stomakom vraća pranu i podmlađujeKako disanje stomakom vraća pranu i podmlađujeBudući da vežba disanja stomakom budi najsnažniji izvor energije tela, a ujedno je i veoma naporna, treba je izvoditi vrlo…

Većina evropskih doktora podržava izvođenje vežbi disanja za mršavljenje i objašnjava ih na sledeći način: masnoća se sastoji od kiseonika, ugljenika i vodonika. Kada udišemo, kiseonik dospeva do masnih ćelija, on ih raščlanjuje na komponente (ugljenik i vodu).

Zato, što više kiseonika koristi naše telo, time sagoreva više masnoće.

Sistem, na kojem su zasnovane disajne vežbe je jednostavan: kiseonik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira limfotok i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast – je "gorivo", a kiseonik – je njegov sagorevač. Osim toga, kako tvrde stručnjaci, ova tehnika ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.

Vežba se izvodi svakodnevno u trajanja od 2 do 10 minuta.

Stanite i ispružite jednu nogu napred, a drugu iza nje.

Prenesite svoju težinu na zadnju nogu.

Zašto je zdravije disati kroz nos: evo šta sve leči pravilno disanje u jogiZašto je zdravije disati kroz nos: evo šta sve leči pravilno disanje u jogiDisanje kroz nos je jedino pravilno disanje - evo zašto!

Počnite polako udisati u trajanju 3 sekunde, dižući ruke iznad glave.

Zatim, snažno izdahnite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tela.

Detaljnije pogledajte u video prilogu!

Izvor: Uspešna žena

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.