Znakovi koji ukazuju na blokiranu či energije: kako da razvijate srčanu čakru koja pomaže u procesu uzemljenja

Radom na srčanoj čakri pomoći ćemo blokiranoj či energiji da nam pomogne u procesu uzemljenja.

Živimo u veoma zanimljivom vremenu kao svedoci „civilizacije“ koja je u svom vrhuncu, gde se nauka i tehnologija gotovo svakodnevno razvijaju kako bi čoveku olakšale i, s druge strane, ulepšale život, ali da li je uistinu baš tako? Znači li to da je ubrzani način komunikacije doprineo većem razumevanju i poboljšanju međuljudskih odnosa? Da li je tehnologija doprinela tome da služi čoveku i olakša mu posao ili, nasuprot tome, da radi još više?

Sve više odsutni, u mislima zaokupljenim problemima koji ih tište, ljudi uvučeni u mnoštvo pitanja na koja ne mogu da daju odgovor rešenja traže u pogrešnim željama i ambicijama, vođeni nametnutim im strahovima, bivajući tako stalno okrenuti ka spolja u stalnom raskoraku između želja i mogućnosti. Problemi po svojoj prirodi mogu da se skrivaju iza mnogih lica i da nose razna imena, ali je koren svih problema uvek kombinacija blokade srčane čakre (emocije) i linearnih funkcija mozga (svesnost).

Meditacija plesom i pokretom: kako Open floor praksa jača telo i čisti dušuMeditacija plesom i pokretom: kako Open floor praksa jača telo i čisti dušuKroz govor tela i njegovo praćenje, Open floor praksa kao metoda pokreta vraća nas sadašnjem trenutku i otkriva obrasce našeg…

Emocije moduliraju i narušavaju funkcije mozga na veoma dubok način. Kod blokade srčane čakre nastaju negativni obrasci osećanja kao što su: bes, ljutnja, agresivnost, nekontrolisanje ponašanja, loša komunikacija sa drugim ljudima...

Funkcije mozga Ako ste hronično iscrpljeni ili bolesni, iz nepoznatog razloga se ne možete oporaviti – funkcije mozga su linearne, a energije u telu takođe teku linearno. Kada či (vitalna životna sila) u svom kruženju ne može preći na drugu stranu, ona se dramatično usporava, što dalje uzrokuje da se prirodna regeneracija i samoisceljenje, kao i sve druge funkcije tela, svode na minimalni rad.

Transformacija uma, osećaja i tela predstavlja stvaranje novog identiteta, gde se stari linearni obrasci ispoljavanja emocija zamenjuju novim, čineći da dve hemisfere mozga međusobno komuniciraju, te tako čoveku otvaraju pristup sveukupnoj inteligenciji i sposobnostima mozga. Kada je srce mirno, Nebo i Zemlja su u jedinstvu, a či i krv su silni i teku slobodno kroz telo.

Meditacija unutrašnjeg osmeha: jednostavan način da vam se celo biće smeje (savet indijskog mistika)Meditacija unutrašnjeg osmeha: jednostavan način da vam se celo biće smeje (savet indijskog mistika)Ova jednostavna meditacija koju preporučuje indijski mistik Osho pogodna je za svaki dan, a pomoći će vam da se celim bićem…

Sama reč - problem - ukazuje na nešto što je veoma lično i obično nam se čini strašnim to što trenutno emotivno doživljavamo, dok se intelekt grčevito bori da nađe spas i tako nas oslobodi patnje. Kada „ja“ nešto uvidi kao problem, moja podsvest se automatski hvata u koštac sa opasnošću koja mi preti i započinje borbu. Kada moje „ja“ uperi prst u nešto i sprema se na borbu, trebalo bi imati u vidu da će se to nešto zasigurno braniti, tako da ostaje otvoreno pitanje: ko bi tu izašao kao pobednik i koliko takvih bitki pojedinac može da iznese? Nasuprot tome, ako bih promenio ugao posmatranja i prihvatio to što mi se dešava, učinio bih prvi korak ka razumevanju svoje prave prirode. Oslobađanje od „ja“ koje sve doživljava lično, izgleda kao buđenje iz sna, gde postepenim otvaranjem očiju san bledi i gde se probuđeno ja prepoznaje kao deo celine, kao mi. Prihvatanje bi vodilo do jednakosti između ja i mi.

Motiv: Ako bih želeo nešto da promenim u svom životu, prvi korak bi trebalo da bude jasan i ispravan motiv. Iskrenost, ljubav i poštovanje čine svaku prepreku premostivom, ma šta da je u pitanju. Pomiri se sa sobom, oprosti i ne zameraj drugima, budi ni za, ni protiv, prihvati sebe i stvari koje ti se događaju upravo onakvima kakve jesu. Sada u miru stani na noge, prvi koraci mogu biti teški, ali ne zaboravi da nikada nisi sam.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.