Ciklična meditacija oslobađa akumulirani stres i obezbeđuje emocionalnu stabilnost

Ciklična meditacija je veličanstvena tehnika koja donosi trodimenzionalnu svesnost.

Rođeni smo sa svim preduslovima da budemo srećni. Vaspitanje i razni oblici vezanosti koji se stiču vremenom i koji se definitivno nasleđuju, jesu dve stvari koje nas uče da ih se oslobodimo, i kad odrastemo igramo drugačiju ulogu koja kaže: čini druge sretnim, ne traži nego daj, ne padaj i ne traži pomoć.

Iz takvog jednog stanja svi smo sebi samima veliki i ljubavlju ispunjeni, jer ljubav kreće od nas samih i ta refleksija se samo prenosi na jedinku, a posle i na masu.

Sve veći broj tehnika isceljenja dolazi nam isključivo iz te potrebe da se osetimo bezbrižnim, da se postavimo u stanje mira i harmonije, a metod je manje važan. Sve što nas privuče prvo kreće iz nekog zamišljenog osećanja kako bi mi bilo kad bih probao/la to. To je ono što nazivaju voljom i upravo količina te volje je 90 odsto izlečenja. Koliko vidim tu promenu u budućnosti, toliko je i jače delovanje neke metode. Kakve su nam misli, takav nam je život velika je misao koja upravo govori o našem izuzetnom uticaju i reagovanju na buduće situacije.

Postoje različiti intenziteti delovanja neke metode, ali svaka nosi u sebi onaj deo gde ti budućnost prožima delić te ideje, sve dok se način života opet ne pretvori u novi mehanizam koji je ispravan i gde smo sebi samima dužni da budemo u sreći i miru. Taj deo - da smo dužni prvenstveno sebi - je važan, jer tada razaznajemo naše granice, odnosno spoljašnje i unutrašnje sile i ne možemo nikada, bez obzira na razne pomake, da iskočimo iz sopstvenog balansa.

Jedna od najjačih tehnika postizanja balansa je meditacija. Postoji vreme kad se meditira, ali takođe, kao što sam rekla, važan je i onaj momenat gde sećanje na to ostaje tokom preostalog vremena koje provodimo.

Meditacija je vraćanje u stanje da smo jedno, sa svim onim što nas okružuje i da nikakva razlika ne postoji između mene i tebe - subjekta i objekta. To je, isto, deo našeg iskustva i tu nema nikakve mistike. Kao deca smo to znali i zaboravili usled životnih izazova.

Jedna od veličanstvenih tehnika meditiranja je Ciklična meditacija.

Zašto veličanstvenih? Jer je iz mnogih razloga prilagođena svima, a posebno današnjem čoveku koji je konstantno u trci sa vremenom i koji od mnogobrojnih misli nije u stanju da se poveže sa sopstvenim telom i disanjem, a samim tim je u
nemogućnosti da se opusti.

Šta je stres?

Odgovor ljudskog tela u vidu neodređenog obrasca koji priprema naše telo za suočavanje sa zahtevnim situacijama ili izazovima.

 

  • moderan (svi uzrasti)
  • multidimenzionalan (svi telesni sistemi)
  • zavisi od osobe do osobe (situacija VS reakcija)
  • brzina misli

 

Nakon provedenih mesec dana u Indiji na S-VYASA Joga Univerzitetu, imala sam tu privilegiju (koju mi je omogućila Vlada Indije uz podršku Ambasade Indije u Beogradu i Vidya Joga škole) da kao student praktikujem ovu tehniku. Interesantno je da je moja prva reakcija bila iznenađujuća jer sam jogičku praksu gotovo uvek doživljavala i kao rigidnu, a ovo je upravo bilo nešto između - nešto manje intenzivnije - i, zaista, misli su proradile, bujica misli je krenula. A ja sam bila ubeđena da ih nema u tom broju.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.