Balansiranje korenske čakre: 4 jednostavna koraka

Balansiranje korenske čakre možete da sporovodite svakodnevno, potrebno je samo 15 minuta mira i tišine.

Udobno se smestite u položaj koji vam najviše prija. Bez obzira koji položaj izaberete (sedenje u turskom sedu, na stolici, fotelji, krevetu) bitno je da je kičma prava. Ukoliko osetite nelagodnost ili bol, meditaciju možete da nastavite u ležećem položaju.

Prvi korak:

Usredsredite pažnju na svoje disanje. Pratite putanju daha dok udišete i izdišete ali vodite računa da dišete sporo i prirodno. Zatvorite svoje oči i usmerite pažnju na disanje. Dok budete pratili tok disanja, ono će postajati sve dublje.

Drugi korak:

Koncentrišite svoju energiju ka korenskoj čakri - centru i vizuelizujte kako vazduh koji udišete struji do pupka. U sledećem udahu, vazduh treba da dopre do donjeg stomaka a potom i do samog dna kičme gde se nalazi korenska čakra. Dok držite pažnju na donjem delu kičme, vizualizujte crvenu sjajnu kuglu.

Meditacija za zemljane horoskopske znake: evo kako treba da meditiraju Bik, Devica i Jarac

Treći korak:

Dok usmeravate svoju pažnju na crvenu sjajnu kuglu u dnu kičme, izgovarajte OM. Zadržite dah i zamislite da crvena kugla vibrira i postaje sve veća. Nastavite da izgovarate OM, dok se lopta crvene energije širi vašim telom i svakom ćelijom u telu.

Četvrti korak:

Nakon što ste potrošili 5 minuta da skoncentrišete svu energiju na korensku čakru, nastavite da meditirate još minimalno 15 minuta. Meditacija može da se produži do sat vremena, po vašoj želji.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.