3 stvari koje pomažu ako imate strah od KORONA virusa: isceljuju dušu i pomažu da sačuvamo mentalno zdravlje

3 najbolja načina da smanjite stres u epidemiji korona virusa!

Korona virus je izazov sa kojim se trenutno suočava ceo svet, a napadi panike, anksioznost, strah i stres mogu učiniti da vam dani tokom epidemije budu dodatno otežani, piše Lovesensa.

Strah od virusa može ostaviti negativne posledice na mentalno zdravlje. Zato je važno da preduzmete sledeće tehnike kako biste se opustili, osvestili i znali kako da se suočite sa trenutnom situacijom bez panike.

Ovo je prvo što treba da uradite kada otvorite oči: ritual od 5 minuta učiniće da vam svaki dan donese srećuOvo je prvo što treba da uradite kada otvorite oči: ritual od 5 minuta učiniće da vam svaki dan donese sreću

Medicinski stručnjaci sa Harvarda ističu da postoje tri proverena i najbolja načina da se umirimo usled epidemije korona virusa, a to su:

1. joga
2. meditacija
3. kontrolisano disanje

Nije važno da li ste u ovim tehnikama opuštanja apsolutni početnik ili imate već razrađene tehnike. Pokušajte na ove načine da umirite um, odbacite negativne misli i steknete optimizam.

Postoje razne aplikacije za opuštanje i meditaciju, knjige, online joga kursevi... Takođe, na našem sajtu u okviru kategorija yoga & pilates i meditacija i relaksacija, možete se više informisati o ovim tehnikama.

Negativne misli su opasne po fizičko i mentalno zdravlje: evo kako da ih izbacite iz glave za samo 11 minuta (MEDITACIJA)

Ispravno i kontrolisano disanje vrlo je značajno za opuštanje, a možete početi da ga primenjujete kroz tehniku "kvadratnog disanja".

Vizualizujte ispred sebe kvadrat od vazduha. Udahnite kroz nos duboko prvu stranu kvadrata. Polako brojite do 3. Zadržite dah preko vrha, brojite do 3, pa izdahnite niz drugu stranu kvadrata. Postupak ponavljajte dok ne osetite da ste se opustili.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.