Oprez pri uklanjanju celulita

Klijenti u tretmanu celulita uvek teže da se razbije što više tog masnog tkiva, da ga se što pre oslobode, ne obazirući se na to da bolji efekat donosi i veći rizik.

Poštovani,

Redovni sam čitalac Vašeg fenomenalnog časopisa i redovno posežem za njime u kritičnim i onim manje kritičnim situacijama.

Obzirom na veliki broj podataka na raznim sajtovima, dešava se da nailazim na najoprečnije stavove o istim temama. Kao instituciji od poverenja, osećam da mogu da Vam se obratim, pitam za mišljenje i savet. Kakvi su stavovi o ultrazvučnoj anticelulit masaži?  Koliko je ona štetna a koliko dobra za organizam?

U nadi za brzim odgovorom, unapred zahvalna

Katarina Nenadović

Svi dobro znamo da je celulit nagomilano masno tkivo koje se nalazi najčešće na nogama stomaku i rukama.  Pored tog masnog tkiva (celulita) ispod kože se nalaze i prateće strukture: krvni sudovi limfni sudovi, nešto nervnih vlakana i fibrozno tkivo.

Što je celulit stariji i masivniji, jače su i prateće strukture tkiva. U toku samog tretmana pod dejstvom ultrazvučnih talasa dolazi do pucanja masnih ćelija i masnoće se izlivaju u tkivne prostore i tog trenutka postaju strano telo za nas organizam.

Strano telo uvek aktivira naš odbrambeni sistem, koji teži tome da se oslobodi viška masnoća koje nisu više pod kontrolom. Jedan deo masnoća resorpcijom odlazi u krvotok gde se metaboliše - ili se slaže na neka druga mesta u telu.

Mnogo resorbovanih (upijenih) masnoća u krvi može dovesti i do masne embolije (zapušenja) krvnih sudova - čak i vitalnih organa. Klijenti u tretmanu celulita uvek teže da se razbije što više tog masnog tkiva, da ga se što pre oslobode, ne obazirući se na to da bolji efekat donosi i veći rizik. Zato vam u svim salonima prvo objasne šta se dešava u procesu kavitacije, sve dobre strane i moguće posledice; svaka dalja odluka je na vama.

dr Danica Cvetković, lekar zapadne i kineske medicine

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.