Vladan Andrić, čovek nasmejanih očiju: Na putu duše ka bezuslovnoj ljubavi

Onaj koji zna - ne govori, onaj koji govori - ne zna. To je i najveći kosmički vic, jer kada neko doživi Iskustvo - spozna da je to zapravo oduvek znao, večno bio i stalno doživljavao, ali da toga nije bio svestan.

Pred njim je nemoguće sakriti se iznutra. Potisnuta sećanja i tajne, zaboravljena i neosvešćena verovanja, kao magnetom izvučena isplivavaju lako i spontano iz svih slojeva energetskog tela, iz duše. Sve tamne strane, sa svih nivoa svesti i podsvesti, bivaju svojevoljno ogoljene pred njim kako bi se iscelile... On ne pita mnogo, ne komentariše, samo posmatra i sluša... I onda, Srcem otvara srca.

Suptilna hirurgija duše, bez anestezije. Vladan Andrić otkriva svoja iskustva, faze, suočavanja i uvide koje je doživeo na svom životnom putu - samospoznaje i dostizanja stanja Unutrašnjeg prisustva i bezuslovne ljubavi.


Jednostavnost, iskrenost, toplina, strpljenje i empatija u ophođenju sa drugima, samo su prvi utisci kada se sretnete sa duhovnim tragaocem, piscem, holističkim terapeutom i uspešnim preduzetnikom - osnivačem i suvlasnikom kompanije Eterra iz Novog Sada, Vladanom Andrićem. Nakon toga ćete primetiti da su mu oči uvek nasmejane, a izraz lica kao u madhuri mudri ("medeni osmeh") koji postojano isijava duboki unutrašnji mir i zadovoljstvo, nezavisno od situacije ili izrečenog.

Violončelistkinja Ivana Grahovac: Škola unutrašnjeg puta - umeće čia...

Vladan emituje neobično umirujuću energiju, koja istovremeno budi, otvara i pokreće sagovornika. Nesebičan je u pružanju pomoći i podrške početnicima na stazi samospoznaje i dostizanja stanja bezuslovne ljubavi. Tako su se i naši putevi (ne slučajno) ukrstili na seminaru jedne holističke tehnike, kada smo otkrili da smo i poslovni partneri. Ali nakon toga, jedino o poslu zapravo nikada ne pričamo. Od njega učim mnogo, ali najpre o umetnosti lakoće postojanja - dostizanja onog stanja kada nas "zemaljski" problemi zaobilaze ili kada smo neosetljivi na njih. Njegov put do toga nije bio jednostavan i iz iskustva kaže da je to neprekidan proces učenja i rada. Radosti kroz davanje. Težnja ka oslobađanju. Umeće ravnoteže svih purusharti: dharma - artha - kama - moksha. Budnost i svesnost.

Ipak, posle svega toga, pitanje koje želim da mu postavim jeste: Ko si Ti - Vladane Andriću?

"To je dobro pitanje. Ko Sam Ja je još uvek misterija i za mene samog, nakon svih ovih godina rada na sebi i bezbroj iskustava. Znam ko i šta nisam ja, ali još uvek ne znam ko i šta Jesam!", odgovara u svom maniru. "Odgovor je sakriven od mene, ali ne i od drugih u čijim očima često vidim istine o sebi kojih nisam bio svestan. Često mi kažu stvari o meni koje me iznenade. Njihove reči i ljubav su me dirnuli i ostavili bez reči bezbroj puta. Svakoga dana otkrijem ponekog novog sebe. Ono što mogu da ispoljim često ne mogu da vidim. Ljubav je jedan od primera, sama se oslobodi kada želi i prema kome želi. Nije moja i ne mogu je dati. Probudi je onaj kome je potrebna.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.