Violončelistkinja Ivana Grahovac: Škola unutrašnjeg puta - umeće čia

Možeš da boraviš u prisustvu drveta i da tu energiju pustiš da jednostavno utiče na tebe. Ponekad, ako mi nedostaje energije, prilepim se uz drvo.

"Naučila sam da sebi dam malo više vremena za neke stvari. Postala sam smirenija. Mislim da sada imam i bolju koncentraciju. Naučila sam da zastanem i sagledam stvari sa nekom mnogo širom percepcijom."

Ivana Grahovac je visoka, ima pitak pogled i ravnu kosu. Prsti su joj dugački, a ruke vitke. Oseća se kako je zadovoljna sobom i svojim poslom. Odaje utisak osobe sa kojom možete da razgovarate satima i satima. Kada se smeje, to radi tako da i vi morate sa njom. Ključne reči našeg razgovora bile su promena, ljubav, boljitak...

Pouke o sreći i životu: 10 misli velikog Konfučija koje mogu da vam promene život...

Violončelistkinja koju imamo priliku da čujemo dok nastupa sa simfonisjkim orkestrom Akris, beogradskim baroknim solistima, ansamblom Studio 6, duom Iraption, mimo muzičkog usavršavanja, posvećena je duhovnom napretku. Pohađala je kurseve kabale, tatota, astralne projekcije, praničnog lečenja, porodičnih konstalacija.

Deset godina je vežbala jogu, a danas je instruktorka škole Umeće čia, koja predstavlja spoj či gonga, tai čia i vokalnih tehnika. Spomenuta škola je patent njenog dede Vladija Stevanoviča, a Ivana je u decembru minule godine ovaj princip transformacije počela da praktikuje u Beogradu, u UK Parobrod, na Kalemegdanu, na Avali, na Divčibarama...

Dogovaramo se za mesto na kojem ćemo uraditi intervju i Ivana spominje prirodu, tačnije, neki kafić optočen drvećem. Nalazimo se u prijatnoj bašti lokala u blizini pozorišta Atelje 212.

"Za mene drvo predstavlja jedan od neiscrpnih izvora energije. Svako drvo je drugačije i ima svoj specifičan karakter. Ne moraš da imaš poseban način na koji „konzumiraš" njegovu energiju.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.