Učiteljica terapeutske joge Maja Popov: Ako duša nije srećna, nešto mora da se menja

Nekada se najbolje lekcije nauče iz spremnosti, skakanjem sa litice u veri da će nam izrasti krila...

Ispod umirene pojavnosti pulsira život žene koja uživa u sticanju saznanja, hrabro prati glas svog unutrašnjeg bića, svesna sve veće neophodnosti da prepoznamo duhovnost i ljubav u svom fizičkom telu kako bismo postigli neophodnu ravnotežu.

Na krovu radionice svog dede, u mestu Palača pored Osijeka, jedna kovrdžava devojčica raširila je kišobran i skočila. Želela je da leti, da oseti život. I nije bilo prepreke da to ostvari. Ni modrice koje je tog dana dobila, nisu sprečile Maju Popov da se kasnije penje na uzvišenja životnih izazova, da raširi svoja krila mašte i volje i da skoči. Radoznala, željna novih iskustava, saznanja, već tada upoznata sa duhovnošću kakvu kao deca pamtimo a kao odrasli zaboravljamo, jedna od naših najpoznatijih instruktorki joge, sa meditacijom i jogom se upoznala već sa 13 godina, a sa 18 godina je u Ukrajini i Švajcarskoj završila kao najmlađi učitelj transcendentalne meditacije i joge.

Danas je Maja sertifikovani učitelj i predstavnik za Srbiju - European Yoga Federation i World Movement for Yoga and Ayurveda i osnivač Yoga Centra Maya. Diplomirala je na Fakultetu za sport i turizam TIMS u Novom Sadu, izdala dve knjige i dva DVD-ija joge. Dugogodišnji je saradnik mnogih časopisa, radio i TV emisija na RTS-u, B92, Pinku, RTV, itd., dok kao predavač učestvuje na različitim seminarima. Maja je dizajnirala svoj terapijski i individualni pristup joge za svakog pojedinca u odnosu na njegovu fiziologiju, godine ili stanje, a idealan sistem vežbi za kičmu koje čine osnovu terapeutske joge naučila je od Maharishi Swami Dev Murtija.

Transcendentalna meditacija: smanjuje stres, krvni pritisak, i smrtnost...

Kod dr Ernesta Srota, direktora nemačke akademije za ajurvedu završila je pulsnu dijagnozu i marma masažu. Najviša vedska znanja učila je od najvećih učitelja današnjice: Maharishi Mahes Yogija (transcendentalnu meditaciju, joga sutre, ayurvedu, đotiš, vastu), a kod Jadranka Mikleca se specijalizovala i za terapeutsku jogu i individualni pristup vežbanju, koji već godinama uspešno sprovodi sa učenicima i profesionalnim sportistima.

Sistem Ashtanga joge učila je od Dejvida Vilijamsa, koji je među prvima upoznao zapadni svet sa Ashtanga jogom. Mnoge naše javne ličnosti upravo su kod Maje naučile osnove joge, meditacije, pronašle način da se duhovno razvijaju i pomoć da se iscele - a među njima je i naš proslavljeni teniser Novak Đoković. Maja je skoro od samog početka stalni i stručni saradnik magazina Sensa, bila je predavač na Sensa vikendima, radionicama, seminarima, učestvovala je i u projektima Ulica srećnih misli i Grad sreće koje smo organizovali tokom 2013. godine.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.