Ružičasti sjaj materinstva: emotivna postporođajna fotografija oduševila ceo Internet

Erika Endrjus je objavila fotografiju na kojoj je pokazala kako žene zaista izgledaju nakon porođaja, istakavši da je to jedan čin prirode kojeg ne treba da se stidimo.

Mama Erika Endrjus nije čekala dugo da sa svojom bebom napravi prvu fotografiju. Selfi je nastao samo 24 sata nakon porođaja.

Neverovatan prizor prati posebna mamina poruka koja je pokrenula lavinu komentara.
"Ovako telo izgleda 24 sata posle porođaja. Beba u marami. Koža do kože. Pelene za odrasle. I ružičasti sjaj. Osećam se kao da sam vodila maraton, a moje srce je širom otvoreno nakon jučerašnjeg putovanja. Porođaj je za nas kao za zemlju zemljotres, i ja i dalje osećam posledice tog potresa", poručila je Erika.

A photo posted by Erica (@laughing.moon) on Jan 9, 2016 at 3:57pm PST

Fotografiju je poslala poslala Sakuri Blum, koja se bavi proizvodnjom marama za bebe, a potom je ona osvanula na Fejsbuku.

Kako je ova mama dodala, rođenje bebe ne menja mamu samo fizički, već i emotivno.

Posle dolaska bebe majke se nalaze između sreće, zahvalnosti, melanholije i tuge.
" Pre 23 sata u meni je bio još jedan život, a pre 24 sata taj život je prošao kroz mene, kroz moje ruke koje su ga toliko čekale. Praznina u mom stomaku donosi tešak osećaj, sudar sa realnošću, ali evo malog života koji plače, i koji želi da bude na mojim grudima, i ja se opet osećam celom", istakla je.

Post je završila rečima kojima ga je i započela: "Ovako telo izgleda 24 sata posle porođaja. Beba u marami. Koža do ko kože. Pelene za odrasle. I ružičasti sjaj."

Jedinstveni foto projekat: porođaj u slikama uživo preko Instagrama (FOTO)

Post mame Erike Endrjus je dobio 78 hiljada lajkova i podeljen je 19 hiljada puta. Mnogi su joj zahvalni jer je podelila dragoceno iskustvo.

"Ja nikad nisam bila ovoliko hrabra", "Da govorim o sebi i da pokažem svoje postporođajno telo? Nikad. Osećala bih se glupo zbog toga, ali kad vidim tebe, shvatim koliko lepo izgledaš", glase neki komentari.

Izvor: Blic

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.

17/04/2016 aurorice
Divno, predivno!