Mladi Srbin na Forbsovoj listi: Dejan Bojanić (25) među top trideset mladih lidera Evrope

Mladi i uspešni Dejan Bojanić se sa samo 25 godina našao među top trideset najuticajnijih lidera Evrope.

Dejan Bojanić, 25-godišnji student ekonomije, našao se na listi američkog časopisa "Forbs" među najuticajnijim mladim ljudima u oblasti politike.

Bojanić je odrastao u Beloj Crkvi, a trenutno je završna godina na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Ipak, on se na ovom zaslužnom mestu našao zahvaljujući svom velikom angažovanju u različitim udruženjima, a najprestižnija pozicija je rad sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija, Ban Ki-munom, kao jedan od 15 mladih stručnjaka za obrazovanje u kampanji "Prva inicijativa za globalnu edukaciju."

Mladi matematičari Srbije doneli šest medalja iz Kazahstana

Osim angažmana u ovoj kampanji, Dejan Bojanić je i član upravnog odbora Evropskog omladinskog foruma, te zastupa mlade naraštaje kroz kreiranje političkih okolnosti u Evropi, Savetu Evrope i Ujedinjenim nacijama.

Iako njegove studije još uvek traju u Beogradu, jedan od najuticajnijih ljudi, koji su mlađi od 30 godina, trenutno radi u Stokholmu, u organizaciji koja se bavi zaštitom dečijih prava, a koja je poznatija pod nazivom " Spasimo decu".

Srpski naučnik Stefan Bogdanović u timu za kvantnu teleportaciju: slučajnost koja je ispunila san mladog Čačanina

Dejan Bojanić se angažuje na različitim projektima, radi, volontira i studira, a pored toga uspeva da održi i svoje hobije. Energija ovog mladog čoveka zaista zapanjuje, a mesto na Forbsovoj listi najuticajnijih ljudi je samo potvrda toga.
Na Frobsovoj listi, pored ovog mladog i uspešnog čoveka se nalazi i Novak Đoković, ali sudeći po slavi i uspehu ovog srpskog tenisera, ovakva pozicija nas nimalo ne čudi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.