Lekcije Dragane Ćosić: kako da uz osmeh i vedar duh sačuvamo zdravlje i blagostanje

Nakon tri operacije tumora i dalje sa zavidnim entuzijazmom Dragana Ćosić govori o sebi i lepoti sveta koji je okružuje.

Njena kancelarija, kao i ona sama, odiše energijom pomirenja sa sobom, svetom i životom. Voditeljka i autorka sa Studija B, koju danas gledamo u emisiji "Ram" a čije lice najbolje pamtimo iz vremena programa "Beograd noću", predstavlja živ primer borbe i neustrašivosti...

Nakon tri operacije tumora i dalje sa zavidnim entuzijazmom Dragana Ćosić govori o sebi i lepoti sveta koji je okružuje.

Vaša borba sa teškom bolešću, snaga ali i kreativnost inspirisale su naše čitateljke. Kako ste uspevali da ostanete hrabri u teškim trenucima?

Čovek, prema meni, treba da bude svestan problema, da zna ko mu je neprijatelj, da skupi sve što ima u sebi za borbu. Najvažnije je shvatiti koliko je neprijatelj ozbiljan, pa tek onda videti šta može da se uradi. I naravno, dobro raspoloženje, bez obzira na sve. Nisam pobornik onih žena i onih ljudi koji pate.

Kritikuju me kada kažem da ne priznajem depresiju. Ali, ako se čoveku i desi da zapadne u tu depresiju, treba na sve načine da se čupa iz nje i tek onda će moći da se bori sa neprijateljem. Tu su i prijatelji i porodica, i smeh. Nisam se plašila, i trudila sam se da od svega napravim vic. Morate se smejati da biste bili jaki, i to je moj glavni savet za sve ljude koji imaju neki problem.

Čemu Vas je bolest naučila?

Kažu da je bolest jedan od čovekovih najboljih prijatelja. Naučila sam da ne treba brzati. Bolest sam doživela kao nekoga ko mi je kucnuo prstom po ramenu i rekao "Hej, polako bre!". Pre nego što sam se drugi put razbolela prebrzo sam živela, malo jela, a mnogo se trošila.

Hrabro pogledajte u budućnost...

Spolja je sve izgledalo fantastično, međutim, vreme je pokazalo šta se dešavalo iznutra. Bolest vam bez okolišanja daje do znanja kada treba da usporite, i u tom smislu se može o njoj govoriti kao o "prijatelju".

Volite li da budete u centru pažnje?

Mislim da bi pravi odgovor bio da mi ne smeta kada sam u centru pažnje. Nemam problem u komunikaciji sa ljudima. Kada uđem u neku prostoriju lako izdržavam poglede na sebi - ukoliko ih ima. I dok sam išla na hemoterapiju odlazila sam u grad potpuno ćelava, sa kapom ili maramom na glavi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.