Kundalini joga učitelj Jozef Amanbir: duhovni put pun strasti i posvećenosti

Kako sam iz radoznalosti gutao knjige koje su se bavile mitologijom celog sveta, shvatio sam da je Bog kreiran od strane ljudskih verovanja i da je kolektivna svest dovoljno jaka da kreira sliku Boga onako kako joj odgovara i sa kojom će uskladiti svoje velike ideale."

Kundalini joga učitelj Jozef Amanbir iz Njujorka u novembru je u Beogradu održao fantastičan seminar. Znanje drevne kundalini joge prenosi na zabavan način, uz mnogo humora i muzike, a njegovi časovi odišu veselošću i pozitivnom energijom. Za Sensu govori o svom duhovnom putu i o tome kako je uz puno strasti i posvećenosti uspeo da svoj hobi pretvori u životnu misiju.

Jozef Amanbir je učitelj kundalini joge, joga terapeut, seritifikovani akupunkturolog i diplomirani terapeut tradicionalne istočnjačke medicine koji živi i radi u Njujorku. Svoju karijeru započeo je kao inženjer, međutim nakon nekoliko godina rada na pravnim pitanjima u okviru jedne inženjerske firme, shvatio je da u njemu postoji nešto što ga vuče da napravi potpuni zaokret i da se posveti stvarima koje su ga privatno oduvek zanimale, iako do tada nije imao nikakvih ambicija da se njima profesionalno bavi.

Dragana Jovanović: Kako ja merim ljubav, uspeh i sreću...

Osnovna životna potreba mog sagovornika, koja je ujedno i motiv za sve što u životu čini i čime se bavi, je da pomaže drugima i da služi svetu. Amanbir se priseća da je odmalena imao jaku vezu sa svojom spiritualnošću, ali da mu je falio kapacitet da je definiše i razume. Upravo ta veza sa nečim što mu je u tom trenutku bilo nerazumljivo, nečim što je veće od njega, ga je vukla ka tome da otkriva sebe i da svoj život posveti pomaganju drugima.

Odrastao je u predgrađu Long Ajlanda u Njujorku uz baku koja je na njega imala veliki uticaj. Bio je kreativno i radoznalo dete, proučavao je mitologiju i satima je s uživanjem maštario o drugim svetovima. Veliki deo vremena provodio je u gradskoj biblioteci gde je proučavao različite teme koje su ga zanimale. Već kao dečak imao je uvid u mnoge stvari za koje druga deca nisu u tolikoj meri bila zainteresovana. „Iako je moja baka bila hrišćanka, kao mali nisam bio upućen u religiju na formalan način.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.