Kristi Tarlington - najpoznatiji supermodel svih vremena: joga kao izvor zdravlja i svesnog života

Supermodel Kristi Tarlington od tinejdžerskih dana praktikuje jogu i promoviše zdrav način života i razmišljanja.

Kristi Tarlington je magazin Tajms 2014. godine imenovao za jednu od najuticajnih osoba. Ova laskava titula nije došla neočekivano jer je Kristi (pored toga što se svrstava u najpoznatije supermodele zajedno sa Lindom Evanđelistom i Naomi Kembel) poznata aktivistkinja i praktičarka joge, koja promoviše zdrav način života.

Ekološka čarolija na čestitkama: Helena Kristensen, danski model i fotograf, svojim eko-čestitkama šalje ljubav planeti Zemlji

Kristi svoj život ne može da zamisli bez joge, koju praktikuje još od 18 godine. Iako godine prolaze, istrajna je u vežbanju ove drevne discpline, i po nekoliko puta nedeljno. Položaji u kojima je telo naopačke postavljeno su joj, kako kaže omiljeni, jer smatra da na najbolji način pomažu razbuđivanju tela, poboljšanju cirkulacije ali i opštem zdravlju unutrašnjih organa i kože.

Uz svoj doprinos propagiranju fizičke aktivnosti, joge kao takve i njenih benfita, supermodel Krisiti ističe da su san i odmor takođe bitni aspekti zdravog života. Upravo iz tog razloga, svoje praktikovanje joge prilagođava svom stanju, vodeći računa da se ne iscrpljuje i da prati granice svog tela i svojih godina. Naravno, kao neizostavnu stavku navodi važnost svesti o tome šta jedemo i unosimo u svoj organizam.

Da je - biti učenik - zaista nešto posebno, naglašava i ova svestrana žena koja je isprobala različite vrste i tipove joginske prakse. Isprobavajući različite tipove joge i mi sami se razvijamo - pa samim tim i naš pristup vežbanju, što Kristi potvrđuje izjavom da joj joga pomaže da uči o samoj sebi ali i da pronađe unutrašnji balans i izgradi zdravlje. S obzirom na njeno dugogodišnje praktikovanje joge, imala je prilike da isproba različite stilove a započela je sa kundalini jogom. Smatra da u zavisnosti od tipa joge i učitelja sa kojim se radi, svaki čas predstavlja novo iskustvo.

Had to be done. This place is magical and the people so inspiring. Not as flexible as I used to be...#solola

A post shared by Christy Turlington Burns (@cturlington) on Jun 25, 2016 at 3:38pm PDT

Pored joge i posla supermodela, Kristi Tarlington je i aktivistkinja i osnivač neprofitne organizacije pod nazivom Every Mother Counts. Želja joj je da kroz delovanje ove organizacije unapredi zdravlje majki i dece (trudnoće i porođaja) u zemljama u razvoju. U svojim neumornim naporima na rešavanju ovih pitanja, uzela je učešće u maratonu koji je istračala kako bi prikupila novac za Every Mother Counts organizaciju. Maraton i trčanje očigledno nisu teško pali lepotici jer je izjavila da, kada je pod stresom, rado ide na trčanje.

Kristi Tarlington je udata za glumca i producenta Eda Brnsa i ima dvoje dece.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.