Kako posle poraza doživeti uspeh: Aleksandra Popović otkriva kako preboleti životne gubitke

"Uvek imamo dva izbora, da sažaljevamo sebe ili da nastavimo da osvajamo nove vrhove."

"Radeći na projektu Women, dok sam istraživala i razgovarala sa ženama različitih profila, shvatila sam da svaka žena ima hrabrost i snagu u sebi. Do pre deset godina, moju majku nisam smatrala ni snažnom, ni hrabrom, a danas je za mene najsnažnija i najhrabrija žena na svetu", govori fotograf, osnivač i predavač fotografije u Fabrici fotografa, Aleksandra Popović.

Kako promeniti život treningom uma: Jelena Milanović otkriva snagu pitanja za postizanje mira i napretka...

"Najveće heroine svakodnevnice su sve žene koje uspevaju da budu uspešne u poslu, da se izbore da im deca imaju pravo detinjstvo i da budu tu dok odrastaju u ovom ludom vremenu i da pritom ne zaborave na sebe i svoje sitne hirove. Takvih je malo, ali postoje". I Aleksandra je među njima. Diplomirala je 2004. na Akademiji umetnosti BK, u klasi profesora Milana Aleksića, da bi 2009. završila Menadžment kulture i umetnosti na Fakultetu organizacionih nauka.

Prvu samostalnu izložbu imala je 2000. nakon koje sledi još desetak samostalnih i pedesetak grupnih izložbi. Dobitnik je druge nagrade na Oktobarskoj izložbi 2004. godine u Kruševcu, a poslednjom izložbom Women zaintrigirala je javnost. Na fotografijama su žene psiholozi, pevačice, glumice, advokatice, fotografkinje, samohrane majke u muškom donjem vešu... Žene koje su MORALE da budu jake kako bi opstale.  Fotografije su nastale s ciljem da se podigne svest o hrabrim damama i njihovoj želji da žive život u skladu sa sobom, a ne drugima, kao i da se ojača svest o današnjem položaju žena.

Svi imamo bitke koje bijemo, u nama samima, sa nama samima, sa drugima, koji su zapravo naša ogledala, sa izazovima koji su naše lekcije. Kako posle svojih bitaka skupljaš i pronalaziš snagu?

Život posle svega nastavlja da se kotrlja. Uvek imamo dva izbora, da sažaljevamo sebe ili da nastavimo da osvajamo nove vrhove. Ja sam u nekom trenutku ostavila prošlost iza sebe, i nastavila dalje.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.