Dragana Jovanović: Kako ja merim ljubav, uspeh i sreću

Život se ubrzao, stres se uvećao, poslovi su nas preplavili... To kako da brinemo o sebi da bismo ostali zdravi, srećni i uspešni postao je najveći izazov današnjice, kaže Dragana Jovanović.

„Život se ubrzao, stres se uvećao, poslovi su nas preplavili... To kako da brinemo o sebi da bismo ostali zdravi, srećni i uspešni, postao je najveći izazov današnjice".

Autentičan motivator! Tako bih, ako bih morala, u dve reči opisala Draganu Jovanović. Srećom, ne moram!

Vulkančić života koji se zove Dragana Jovanović je joga instruktor, osnivač Life centra, ICI life and health coach, trener DVNLP i stalna saradnica Sensa magazina skoro od njegovog nastanka. Napisala je stotinak tekstova i kolumni za naš list, učestvovala na brojnim Sensa vikendima - mnoge žene „pogurala" je na put zdravlja, brigu o sebi, otkrivanje njihovih vrednosti i svrhe. Jedna je od onih za koju možete da kažete da nakon susreta sa njom odlazite s blaženim osećanjem da će sve biti u redu. Ona je u ravnoteži mudrosti koja izvire iz duhovnosti i racionalnosti koja je potrebna za život, a budući da ima urođenu vedrinu, da se svi oko nje mnogo smeju, njena racionalnost u stvari - pleše.

Šta nas čini srećnima: 10 navika kojima zadovoljne i srećne osobe ne podležu...

Volju za brigu o sebi koju podučava i širi praktikuje i sama, skoro svakodnevno, a ona podrazumeva bavljenje jogom, meditaciju, zdrav način ishrane, pozitivno mišljenje, vežbanje...

„Proces razvoja vitalnosti, zdravlja i energije, znači da smo ispunili preduslove da, dok smo živi, ostanemo mladi, vitalni, zdravi i poletni. Znači otkrivanje načina da u sebi pronađemo mir, da nas stvari koje se dešavaju oko nas ne poremete, da na njih gledamo pozitivno, da uspevamo da dođemo do ljubavi koja postoji u nama, da je obnavljamo. Moji klijenti znaju da živim ono što predajem. To se, pre svega, ogleda u optimističkom pogledu na svet, samodisciplini, doslednom radu na sebi, a pomaci se sastoje od mnogo malih koraka", kaže Dragana.

Pravnik po obrazovanju (udata je, ima dve ćerke), na vreme je shvatila šta želi da radi. Počela je da vežba kod Jasmine Puljo kada joj je bilo 16 godina, kasnije kod Dragana Lončara, a potom, kada se njena suština rascvetala, a glad za saznavanjem porasla, putovala je u Indiju i usavršavala se kod brojnih autoriteta iz oblasti joge, meditacije, ajurvede... Sa 40 godina joga i pilates su joj postali profesija, počela je da živi od onoga što je najviše volela i najbolje radila.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.