Apsolutno i celo

Ona je neko ko živi ono što profesionalno radi; pre svega masaže na holističkim principima, a to znači razumevanje da čovek nije samo fizičko telo, nego emotivno, duhovno i mentalno biće – granice se brišu i to postaju susreti dva bića koja se prepliću u davanju i primanju

Apsolutno i celo 1

Apsolutno i celo 1

Posle mnogo godina neprekidnog rada koji doživljava kao ogromno zadovoljstvo, Tatjanu Jevđović, u trenutku odsutnosti zaustavio je pad čiji je rezultat polomljena ključna kost. Međutim, „i pad je let” ako imate dara da tako posmatrate stvari:

- S obzirom da je u pitanju ključna kost, čovek ne bi trebalo da se ogluši o poruku, znak koji ukazuje na greške koje je činio, priča Tanja. Reakcija mnogih mojih prijatelja koji su na razne načine povezani s ovim što radim, a svima nama to nije samo posao nego način života – na ono što mi se dogodilo bio je isti: kada previše zapinjemo da nešto do kraja uradimo misleći da tako treba i naravno, iz najbolje namere, nešto mora da nas zaustavi na tom putu poručujući da je došlo vreme za nešto drugo, za prelazak na više instance. Rad na sebi podrazumeva i to da čovek čuje i posluša ono što mu govore njegovi instinkti, da tako dođe do zaokruženja svog svesnog bića. Ja sam, verujem, snažna žena, a tu svoju snagu iz želje da nekoga ne povredim često sputavam, prećutim ono što treba da kažem. Zbog takvih grešaka je trebalo da budem zaustavljena na način koji predstavlja „ključni momenat” da bih mogla da pređem na novi nivo i da pustim „svoju ženu” da bude slobodna.

Razgovaramo u ljupkom, mirišljavom prostoru - kozmetičkom i centru za masažu Beauty Imagini u centru Beograda u kome se neguje holistički pristup, jedinstven tretman u kome terapeut prema individualnim potrebama klijenta, njegovom fizičkom, emotivnom i duhovnom sklopu određuje kako će mu pristupiti. Tanja govori tiho, skoro šapatom, njeno lice je čisto, oči svetle, tople i otvorene. Pretpostavljam da stiže do srca drugih žena jednostavnošću, iskrenošću i dobrotom. Ona nije neko ko samo prodaje lepotu i zdravlje, njeno oruđe nisu samo znanje i njene ruke nego i saosećanje, nežnost, zahvalnost. U off-u je neka ambijentalna muzika… i nakon pet minuta imam samo jednu želju: da prilegnem na najbliži sto za masažu i prepustim joj se. Ali, ostajem tamo gde sam i pitam: Kako biste se predstavili nekome ko o vama ne zna ništa?

- Kao neko ko živi to što radi, veoma voli ljude i sva živa bića i razume ih. Neko ko je nepoznata osoba, a potencijalni prijatelj shvati to odmah. Ovo čime se profesionalno bavim je jedan od najintimnijih kontakata s drugim ljudskim bićem koje prestaje da bude „klijent”, granice se brišu i to postaje susret dva bića koja se prepliću u davanju i primanju i dobar je i za jednog i za drugog. Ovo radim pre svega zato što sam to ja, to je ono što volim. Jedan moj prijatelj koji se bavi đotišem (indijskom astrologijom) nakon nekoliko godina našeg druženja pitao me je da li bih volela da pogleda šta o meni kaže ta vrsta astrologije. Složila sam se, ali se nakon toga on nije javio desetak dana(?). Kada smo se napokon čuli rekao mi je: „Ne znam kako ovo da ti kažem”. „Dobro, svi ćemo da umremo, ne uzbuđuj se zbog toga”, kazala sam. „Ne”, rekao je on, „zanimljivo je što ti možeš da se opišeš jednom rečju - hedonizam!” I on, kao i svi drugi ljudi koji me dobro poznaju misle da previše radim i da je to neko mučenje. Suština je u tome da ja uživam u svakom segmentu svog rada na različite načine. Neko me svojevremeno pitao kako mi nije dosadno da radim masažu, mislim da nije razumeo njenu suštinu. Nijedna nije ista, ne može da bude ponovljena, i ako stoti put radim istog klijenta uvek je drugačije. I u tome je lepota onoga što radim. Masaža je dakle način života i razumevanje da čovek nije samo fizičko telo, nego emotivno, duhovno i mentalno biće. Takva komunikacija je suština mog rada. Osim masaže i metoda koje spadaju u kozmetologiju i fizikalnu medicinu, ovde se, pre svega, bavimo onim što se zove telesna psihoterapija, onim što je u vezi sa muzikoterapijom, terapijom bojama, ishranom i mnogim drugim dobrim, zdravim, lekovitim stvarima.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.