Život je zabavni park

Kad prihvatimo ideju da smo sve unapred smi izabrali, mnogo smo bliži spoznaji da je život igra na koju smo se odlučili zbog radosti igranja i stvaranja.

U tekstovima koje pišem, u programima koje vodim, na predavanjima koja držim, jedna od ključnih ideja koju delim sa ljudima je ona koja kaže da mi sami kreiramo sopstvenu stvarnost. Za mene ima mnogo smisla priča o tome da smo još davno pre nego što smo se rodili odlučili gde i kada ćemo se roditi, unapred smo izabrali svoj pol, boju kože, pronašli i roditelje koji će da na tom putu da nam budu najsavršeniji učitelji od kojih ćemo da naučimo mnoge lekcije važne za naš rast i razvoj.

Sve te okolnosti izabrali smo jer su nam potrebne da bismo se razvijali, da bismo napredovali i da bismo u toj životnoj školi savladali još jedan razred, još jedan nivo koji je potreban našoj duši u ovoj etapi njenog prisustva. Kad prihvatimo tu ideju, sve bliže smo spoznaji da život nije nikakva muka s kojom se treba nositi, već igra na koju smo se odlučili zbog radosti igranja i stvaranja. Baš kao što to deca čine. Deca mnogo bolje umeju da se prepuste trenutku i da se zabavljaju. Desi se nekada i da zaplaču, da im nešto nije po volji, ali ipak deca tako mudro i lako dođu do potrebne radosti i motivacije i nastavljaju dalje.

Zašto? Zato što su deca na prvoj etapi tog svog puta, tek su došli u ovaj život i sa sobom poneli svu mudrost i znanje, a samim tim i istinu o tome da su svesno napravila izbor da se ovde nastane i da uživaju u lekcijama koje ih čekaju. Malo po malo, oni koji dođoše pre njih postaviše neka pravila, standarde i kalupe i deca počeše da zaboravljaju zbog čega su ovde. Svi zaboravismo da smo u stvari tu zbog radosti stvaranja i lepote igranja. Važno je da se prisetimo da smo uvek bezbedni i zaštićeni i da je život je tu da nas podrži.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.