Život bez straha za budućnost: kako razumeti i prihvatiti strah

Strah se ne može savladati i ukloniti. Može se razumeti i prihvatiti.

Telo je poslalo poruku, tonus mišića je pojačan, stav tela je vidljiv spolja. O da, kreću misli. Poruke uma su nalik košmaru. Smenjuju se prošlost i budućnost. Um je linearan, vezuje događaje iz prošlosti, začinjene strašnim iskustvima koje smo čuli od drugih i budućnost izgleda gotovo zastrašujuće. Setite se da ga nazovete imenom kojim se zove. Kažite sebi: „Ovo je moj strah". Obratite mu se nežno i zamolite ga da ode. Zastanite na tren, udahnite i izdahnite nekoliko puta. Iznenadićete se kad shvatite da vas je poslušao.

Verujte svom umu kada vam pošalje poruku u sadašnjem trenutku. Pazi kola, skreni desno, jer je to istinita poruka koju ste primili i potrebno je da je sledite. Onih 5 posto strahova čije poruke pratimo u sadašnjem trenutku čuvaju nam glavu i život. Teška iskustva prošlosti sa emocijom straha u budućnost i s ove tačke sadašnjeg trenutka izgledaju kao ružan san, jer um samo tako zna. Uostalom, ko vam je rekao da će se ponoviti?

Lek protiv straha: šta će se dogoditi kad prestanete da se plašite...

Strahovati nad budućim događajima je isto kao i planirati budućnost kakvu ne želimo. Uvek se setite da se misli materijalizuju. Ali tu ste vi, da ih osvestite, prihvatite, razumete i na kraju transformišete da vam služe, jer tamo gde su nam najveći strahovi tu su nam najveći potencijali.

Strah je emocija koja je direktno vezana za budućnost. On je jedan od najvažnijih izazova. Svako ljudsko biće mora da prođe kroz njega i mora da dođe do tačke razumevanja. To je proces sazrevanja. Strah se sastoji iz nepoznavanja sopstvenog bića i manifestuje se na mnogo načina, a vrlo je raznolik u svom ispoljavanju. Odgovori nisu spolja, oni se nalaze duboko u nama.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.