Zašto većina žena ne može da se opusti: zašto nas muče krivice, strah i brige

Danas, većina žena, prosto i jednostavno ne može da se opusti...

Zašto ja, zašto većina žena, prosto i jednostavno ne može da se opusti? Ni na jogi, ni na žurki, ni na plaži? I ne samo ja, za drugarice sam izabrala iste takve žene - žene koje zapinju.

Nedavno sam išla na prvi čas joge u životu. Neću ni da pominjem užas suočavanja sa telesnim granicama, svog ne-tako-loše-izgledajućeg tela. Fokusiraću se samo na trenutak svoje nemogućnosti da se opustim. Naime, u idealnom slučaju - došla bih na jogu, rasprostrla peškirić i ostavila sve brige ispred vrata.

Opustite se i umirite napetost: 5 jednostavnih saveta za borbu protiv stresa...

U tih sat, sat i po, postojali bismo samo moje telo i ja, a smirujući glas joga instruktorke vodio bi me kroz čudesne telesne položaje koji bi testirali moju gipkost, snagu i izdržljivost, uz puno odmaranja između, i uz mnogo ljubavi, mira i - opuštenosti, napredovala bih iz časa u čas. U stvarnosti, ja sam kao i u životu, zapinjala, takmičila se, nervirala se i posledično, rojevi misli zujali su mi u glavi.

Nisam uspela da se smirim i potpuno se opustim.

Tek na kraju časa, spustila sam teške kofere i meditirajući svom snagom teleportovala sam se na plažu, moje sigurno mesto, gde nema telefona, mejlova, neplaćenih računa, sitnih svađa i nepremostivih razlika. Postoji samo to da sunce sija i da je dovoljno toplo i sigurno.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.