Zašto nemam sreće u ljubavi: zbog ove greške ne možete da imate stabilnu i srećnu vezu

Ako se često pitate zaštio ste nesrećni u ljubavi i zašto je svaki početak veze doživeo kolaps, onda je ova greška vaša prepreka ka iskrenoj romansi!

"Ljubav je zapaljeno prijateljstvo." ~ Nepoznat autor

Često izlazimo na sastanak sa očekivanjem da nađemo ljubav - ali ne i prijateljstvo.

6 stvari koje treba čuvati u srcu: ove tajne nikome ne smete da otkrijete...

Zanimljivo je da su mnogi od nas čuli kako bismo najpre trebali biti prijatelji s našim partnerima i da se iz prijateljstava rađaju najbolji odnosi, ali kada počnemo da izlazimo zaboravljamo da ne bismo trebali graditi romantiku, već prijateljstvo.

Iako se čini jednostavnim, postoji niz razloga zašto bi trebalo da se fokusiramo na aspekt prijateljstva kada počnemo izlaziti s nekim - a ne nužno i na ljubavni potencijal, piše Elephant journal.

Učili su nas da je ljubav neverovatna, čarobna i zarazna. I tako mnogi od nas provode živote nastojeći da je pronađu i uživaju u njoj, ali možda često zamenimo ljubav s nečim drugim.

Ljubav je drugačija za svakoga od nas; čini se da svako od nas govori drugačiji jezik kada je reč o pitanjima srca. Dakle, možda ono što tražimo je samo neko ko govori naš jezik. Ali ako uđemo u odnos tražeći ljubav, a ne čvrsto prijateljstvo, onda temelj za celu vezu iznenada postaje neispravan i neodređen.

Kada razmišljamo o našim prijateljstvima, važno je razmotriti kakvi kvaliteti su nam bitni kod bliskih ljudi. Podržavamo li naša prijateljstva i radimo li na njima, ili jednostavno očekujemo da se sama održavaju?

Prihvatamo li naše prijatelje onakve kakvi jesu ili ih ogovaramo i kritikujemo ispred drugih ljudi? Naš romantični odnos postaće ogledalo ne samo za nas same, već i ogledalo za ostale odnose u našem životu.

Ako očekujemo da neki prijatelj poseduje određene kvalitete, kao što je pouzdanost, doslednost, razumievanje i humor, tada takođe moramo shvatiti da su to kvaliteti koje se prvo moraju graditi unutar novog odnosa.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.