Volim i prihvatam sebe baš ovakvu kakva jesam: najbolje afirmacije Lujze Hej za život ispočetka

Danas stvaram divan novi dan
i divnu novu budućnost.
Svaki dan je nova prilika. Juče je prošlo.
Danas je prvi dan moje budućnosti.
Bezbedna sam u ritmu i toku života koji se neprekidno menja.

SAVRŠENO ZDRAVLJE JE MOJE BOŽANSKO PRAVO I SADA GA UZIMAM U SVOJE RUKE

Verujem da sami doprinosimo svakoj bolesti u svom telu. Kao i sve u životu, telo je ogledalo naših misli i uverenja. Kad bismo samo malo obratili pažnju, shvatili bismo da nam se telo uvek obraća. Svaka ćelija u telu odgovara na svaku našu pomisao.

Kad otkrijemo da se iza bolesti krije mentalni obrazac, dobijamo šansu da promenimo obrazac, a samim tim i bolest. Većina ljudi ne želi da bude bolesna, bar ne svesno. Ipak, svaka bolest je učitelj. Na taj način telo nam poručuje da nam je u svesti lažna ideja. Ponekad naša uverenja, reči, postupci ili razmišljanja nisu u službi našeg najvišeg dobra. Uvek zamišljam kako nas telo kucka po ramenu i govori: „Molim te, obrati pažnju!”

Lujza Hej: Kako se nositi sa bolom nakon smrti drage osobeLujza Hej: Kako se nositi sa bolom nakon smrti drage osobeDopustite sebi da osećate tu tugu. Treba stići do tačke u kojoj ćete se osetiti dovoljno sigurni da biste dopustili starim bolima…

SVAKI DAN ZA MENE JE NOVI POČETAK

Danas je novi dan. Danas je dan kao stvoren za početak novog, radosnog, ispunjenog života. Danas je dan za oslobađanje od svih ograničenja. Danas je dan za ovladavanje tajnama života. Možete promeniti život nabolje. Već imate sva sredstva za to. Ta sredstva su vaše misli i uverenja. Svaka pomisao i izgovorena reč su afirmacije. Sve što kažemo sebi, svaki naš razgovor sa samim sobom predstavlja tok afirmacija.

Svakog trenutka koristite afirmacije, bez obzira na to da li ste svesni toga ili ne. Svakom rečju i mišlju afirmišete i kreirate životna iskustva. Afirmacija otvara vrata. Afirmacija je polazište na putu promene. U stvari, obraćate se svom nesvesnom umu: „Ja preuzimam odgovornost. Svesna sam da mogu nešto da uradim da bih se promenila.” Svesno birajte reči koje će vam pomoći da eliminišete nešto iz svog života ili koje će vam pomoći da stvorite nešto novo u svom životu.

Danas stvaram divan novi dan
i divnu novu budućnost.
Svaki dan je nova prilika. Juče je prošlo.
Danas je prvi dan moje budućnosti.
Bezbedna sam u ritmu i toku života koji se neprekidno menja.

PRIHVATAM DETE U SEBI I SAOSEĆAM S NJIM

Otkrila sam da je rad na detetu u svakom od nas najdelotvorniji kad treba da se oslobodimo patnji iz prošlosti. Nismo uvek upoznati sa osećanjima prestrašenog deteta u sebi. Ako vam je detinjstvo bilo puno straha i previranja, a sada sami sebe zlostavljate mentalno, ponašate se prema detetu u sebi onako kako su se nekad drugi ponašali prema vama. Dete u vama nema kuda da ode. Morate da prevaziđete ograničenja svojih roditelja. Treba da se povežete sa izgubljenim detetom u sebi. To dete treba da zna da ga volite. Odvojte malo vremena za sebe i recite tom detetu: „Stalo mi je do tebe. Volim te. Stvarno te volim.” Možda ste to nekad govorili odrasloj osobi u sebi. Sada to recite detetu. Zamislite da ste ga uzeli za ruku i da nekoliko dana idete svuda zajedno. Pomislite samo kako biste se mogli lepo provesti!

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.