Tehnika od 5 minuta za ostvarenje želja i uspeh: evo šta treba da uradite svake noći pred spavanje

Kakod a reprogramirate mozak na uspeh i ostvarenje želja - čudesna tehnika od 5 minuta!

Kako snaga vašeg uma utiče na vaš život, zdravlje, dostignuća i veštine? Doktor Sanjai Gupta, neuronaučnik i profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta Emori, veruje da svako može da reprogramira svoj mozak da bi postigao neverovatne ciljeve.

"Naš mozak je zaseban Univerzum. Tek smo počeli da otkrivamo njegove mogućnosti", kaže dr Gupta.

Budući da je Sanjai Gupta takođe praktični neurohirurg, tokom godina je razvio sposobnost da ostane smiren u stresnim situacijama.

Prema njegovim rečima, prebacivanjem misli čovek može da prilagodi brzinu otkucaja srca, krvni pritisak i funkcionisanje imunološkog sistema. Zato, ako želite postići više, morate programirati mozak za uspeh.

Ako ovo uradite, uskoro će vam se ostvariti velike želje: vizualizacija će promeniti vaš život iz korenaAko ovo uradite, uskoro će vam se ostvariti velike želje: vizualizacija će promeniti vaš život iz korenaKako ostvariti želje uz pomoć vizualizacije - tehnika u koju morate početi da verujete!

Reprogramiranje mozga je moguće zbog njegove neuroplastičnosti, koja uključuje dve faze. Prva faza je neurogeneza (stvaranje novih neurona). Druga faza je sinaptogeneza (stvaranje novih neuronskih veza). Obe faze možete stimulisati meditacijom, introspekcijom, vežbom fokusiranja, važnim pitanjima koja sebi treba da postavite i vizualizacijom.

Vizuelizacija vam omogućava da nešto apstraktno pretvorite u stvarnu sliku koja će vas ne samo nadahnuti već i voditi.

Da biste reprogramirali mozak i zadržali dobijeni rezultat, potrebno je da vežbate tehniku vizualizacije najmanje 6 nedelja, 5-10 minuta dnevno.

Ako tokom dana nemate slobodnog vremena, vežbajte vizuelizaciju pre spavanja ili odmah nakon buđenja. Pre nego što započnete vežbanje, postavite sebi sledeća pitanja:

  • Koji je moj jedinstveni talenat?
  • Ko će od toga imati koristi?
  • Šta je moja najveća strast?
  • Koja je moja najviša sudbina?
  • Koji su moji ciljevi?
Kako da izađete iz vrtloga negativne energije: probajte tehniku vizuelizacije koja nas vraća u balansKako da izađete iz vrtloga negativne energije: probajte tehniku vizuelizacije koja nas vraća u balansSaznajte kako da izađete iz vrtloga negativne energije uz nekoliko saveta američke autorke Tanje Karol Ričardson.

Važno je zamisliti ko želite da budete ili šta želite da postignete. Na primer, recimo da želite da predstavite prezentaciju na način koji impresionira vašeg šefa. Zamislite da izađete pred svoju publiku. Zamislite kako samopouzdano držite svoj govor i kako vam svi aplaudiraju. Evo vaše slike. Sada ovu "viziju" morate pretvoriti u stvarnost.

Drugim rečima, vizuelizujući svoj krajnji cilj, nadahnjujete sebe (i svoj mozak) da radite na pretvaranju zamišljene budućnosti u stvarnost.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.