Stvari se dese na najbolji način

Kako pronaći radost i vezati se za sadašnjost, biti pozitivan uz sve životno iskustvo kroz koje smo prošli?

Magično pravilo broja tri se pokazalo kako neumoljivo deluje u mom životu. Ankica, moja nerazdvojna prijateljica dobila je istu dijagnozu kao i moja mama i brat, samo oni nisu imali nadu za izlečenja. Kada mi se Ankica javila iz bolnice da mi saopšti rezultat ispitivanja - u šoku sam pomislila: "Šta je to što nisam naučila sa majkom i bratom pa mi ista bolest po treći put dolazi u život?"

Kada kažu: "Ne znaš zašto je to dobro" - to "dobro" ne vidiš. Kako sam mogla, iz tadašnje perspektive, da mislim da je dolazak i moj boravak u Londonu nešto lepo? Ankicina bolest me je u svemu vraćala u najteže trenutke moga života. Kako pronaći radost i vezati se za sadašnjost, biti pozitivan uz sve životno iskustvo kroz koje sam prošla? A znam da je to jedini način.

Međutim, London mi je pružio mogućnost da se posvetim sebi i da svaki slobodni trenutak, kada nisam trebala Ankici, provodim u Life centru, mojoj novoj ljubavi. Upoznala sam se sa različitim joga školama i pravcima, sa raznim alternativnim tehnikama lečenja, ispred mene se otvorio čitav jedan svet. I to na način da nisam akademski u njemu, već u njemu živim punim plućima. Svaki od ovih načina lečenja je mogao da produži Ankici život... I već tada sam znala da ću takav centar imati u Beogradu. Snovi se ostvaruju - ako verujete u njih!

Ankicina bolest me je naučila tri stvari: prvo, da kada prestanemo da mislimo kako i kada će se nešto desiti, stvari se dese na najbolji način koji nismo mogli ni da pretpostavimo; drugo, da treba da učinimo sve što možemo i da se ne vezujemo za rezultat, jer on ne zavisi samo od nas, i treće, da je "prihvatanje" najbolji protivotrov za strah, neizvesnost i bes koji osećamo kada dajemo sve od sebe a ne dobijamo rezultat kakav očekujemo. Živele smo jedan od najvećih načela joge - Išvaru pranindhanu!

Yoga Sutra II.45 kaže da osobođenje - najveća sreća - dolazi iz ljubavi i predavanju Bogu. Da bismo razumeli Išvaru pranindhanu trebalo bi razumeti prvo šta je "Bog", a kao drugo, šta u kontekstu ove ideje znači predavanje, prepuštanje.

Boga nije potrebno shvatati na religio­zan način. Dovoljno je prihvatiti i predati sebe božanskoj koncepcji - verovati da izvan nas postoji svest koja radi za naše najveće dobro. Uraditi sve što je potrebno i pustiti da se stvari dese. Ja shvatam to kao naš lični uvid da se univerzalna energija kreće u nama, da smo je prepoznali i prihvatili.

To je predavanje konceptu da smo svi deo te energije i da ne možemo da je kontrolišemo već možemo samo da se krećemo u pravcu u kome se ona kreće! U tom prepoznavanju ne postoji ego - ne možemo napraviti prepuštanje na nivou uma u kome ego gospodari.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.