Šta vidite kada se pogledate u ogledalo: 3 saveta za žene sa nedostatkom samopouzdanja

Tri saveta koji će učiniti da budete zadovoljni svojim odrazom u ogledalu!

Leto je period godine kada najviše posmatramo svoje telo u ogledalu, ali da li je odraz koji vidimo realna slika?

Društvene mreže, trendovi i različiti nametnuti standardi lepote često čine da se osećamo manje privlačno. Šminka, maskiranje, prikrivanje prirodne lepote, simpatičnih nesavršenosti - sve to možemo posmatrati kao deo uglavnom nametnutog trenda koji čini da se osećamo nesigurno dok se bez "maski", odela i zabluda gledamo u ogledalu.

Paolo Koeljo daje neočekivan odgovor na pitanje: Koja lepota je važna za ljubav?Paolo Koeljo daje neočekivan odgovor na pitanje: Koja lepota je važna za ljubav?"Zalazak sunca uvek je lepši kada je nebo prošarano oblacima nepravilnih oblika, jer samo tako ono može da održi različite boje…

Šta prvo primetite kada vidite svoj odraz?

Mnoge žene će reći da su to nesavršenosti poput viška kilograma, ožiljaka, strija, celulita ili nesrazmernog tela.

U knjigama Lujze Hej često ćete pročitati da je telo vaš hram i da svaka ćelija u njemu reaguje na svaku vašu misao i izgovorenu reč. Dokle god imate negativna osećanja prema svom telu, moguće je da ćete se osećati loše, da će slika vas samih biti još negativnija, dodatno ćete gubiti samopouzdanje, a negativne emocije imaće posledice po mentalno i fizičko zdravlje.

Pogledajte se u ogledalo i pokušajte prvo da obratite pažnju na svoju lepotu. Ova vežba će biti otežana na početku, ali redovnom praksom postaće deo vašeg ritula i pomoći će da poboljšate samopouzdanje.

Predlažemo 3 saveta koji će učiniti da budete zadovoljni svojim odrazom u ogledalu:

1. Nesavršenosti mogu biti prelepe

Japanska filozofija wabi-sabi zasniva se na nesavršenoj lepoti. Baš ono što štrči, predstavlja višak ili nije proporcionalno, može predstavljati istinsku lepotu.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.