Šta našoj duši donosi osmeh, a šta zagrljaj: mali koraci za srećan i ispunjen život

Nije teško prepoznati iskreni osmeh koji je odraz nas samih i našeg spokoja.

Osmeh je odraz vašeg bića i trebalo bi da bude iskren i neusiljen jer služi vraćanju sreće u sopstveni i živote ljudi oko vas. Ukoliko dan započinjete osmehom, to je znak da ste ostvarili uslove da budete spokojni i radosni.

3 osnovna stuba emocionalne inteligencije: evo kako da ojačate emotivnu inteligenciju3 osnovna stuba emocionalne inteligencije: evo kako da ojačate emotivnu inteligencijuEmocionalna inteligencija izuzetno je bitna za lični i profesionalni život, a ovi jednostavni saveti će vam pomoći da je ojačate.

Izvor iskrenog osmeha krije se u probuđenom umu, radosti i, pre svega, miru. Iskreni osmeh sam po sebi predstavlja vrhunsko umetničko delo i inspiraciju mnogih umetnika. Ova stanja ispunjenosti moguće je dostići malim koracima, svesnim udasima kojima ćete unositi preko potreban mir i izdasima kojima ćete odagnati brigu, negativne misli i neprekidno trčanje ka ostvarenju ciljeva.

Zapravo, sreća se krije u samom procesu i putu do ostvarenja sebe i svojih želja. Tič Nat Han u knjizi „Mir u svakom koraku“ savetuje kako da meditiramo o ljubavi, saosećanju i grljenju.

1. O ljubavi: Plod drveta razumevanja upravo je ljubav čija se energija poput svetlosti i zvuka probija svuda i ima stvaran uticaj u svetu. Svakodnevica nam otkriva koliko je um ljubavi prisutan na osnovu komunikacije sa drugim ljudima. Impuls ljubavi nastaje u srcu i širi se mislima u vidu reči i dela koja mogu promeniti život.

Poznati psihijatar otkriva: 5 načina da se nosite sa svim preprekama u životuPoznati psihijatar otkriva: 5 načina da se nosite sa svim preprekama u životuBez obzira na izvor vaše nervoze, nikad nije kasno da se nosite sa situacijom, rešite je i nastavite dalje. Ali, šta ako se…

2. O saosećanju: Seme saosećanja otklanja patnju drugih ljudi. Plemenita energija saosećanja ne traži ništa zauzvrat i na taj način donosi spokojstvo. Stvaranjem kontakta sa drugom osobom razvijamo sposobnost razumevanja i saosećanja, stavljajući se u njihovo telo, emocije i mentalni sklop. Uvidom u patnju drugih, prestaćemo sa okrivljavanjem i pomirićemo se sa sobom, čime obezbeđujemo prostor za protok ljubavi.

3. O zagrljaju: Kada grlite nekog, potrudite se da ne budete rasejani i da ne razmišljate o drugim stvarima. Svesno udahnite i izdahnite vraćajući se sadašnjem trenutku i osobi sa kojom se grlite. Dok zagrljaj traje, izvedite tri puta vežbu udah-izdah i obostrano ćete uživati u zagrljaju koji će stvoriti osećanje postojanja u datom trenutku i dragocenosti osobe preko puta vas.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.