Šta će se u našem životu promeniti nakon pandemije COVID-19: jednu važnu stvar svako od nas treba da nauči

Evo kakav život nas očekuje nakon korona virusa - jedna stvar je ključna za dobrobit i sreću!

Čovek je biće koje sa jedne strane kleči pred snagom moćne prirode. Ali, u isto vreme, čovek može postati surov, nezasit i okrutan. Upravo u ovoj transcendenciji leži njegova veličina kao bića, ali i šansa da pokaže koliko je "plemenit" i duhovno razvijen, piše Lovesensa.

Ova pandemija definitivno nas može naučiti kako da postanemo LJUDI, bolji ljudi. Mnogi tokom pandemije virusa posmatraju prirodu kao surovu, okrutnu i osvetoljubivu, ali situacija je zapravo suprotna. Čovek je taj koji se često zanese u svojoj pohlepi i materijalnom životu, a priroda nije osvetoljubiva, već nas podseća na važan ciklus života i na prave vrednosti.

Koje su dobre vesti u epidemiji virusa KORONA: 4 stvari koje treba da znateKoje su dobre vesti u epidemiji virusa KORONA: 4 stvari koje treba da znateI u najkritičnijim trenucima života pojave se dobre vesti - evo koje dobre stvari treba da znate tokom epidemije virusa korona.

Reč pandemija potiče od starogrčkog jezika i znači "sav narod" ili "cela nacija". To je sada reč koja trenutno povređuje i zastrašuje ljude širom sveta, ali ona nas, kao i svaka druga životna oluja, može naučiti važnim lekcijama.

Da li je pandemija "Božja kazna" ili "Osveta majke Zemlje" ili "slepa slučajnost"?

Da li ćemo održati našu svest o jedinstvu čovečanstva?

Hoće li određene vrline i stavovi o kojima sada učimo biti primenjene i u praksi čak i nakon što se ovo "vanredno stanje" završi?

Da li ćemo zaboraviti suštinsku ranjivost i važnost međusobne solidarnosti?

Da li ćemo živeti više ekološki i lakše prihvatiti druge ljude?

Hoćemo li moći napokon da se opustimo u užurbanom životu i ostanemo bliski?

Epidemije KORONA virusa: evo kako da organizujete život svoje porodiceEpidemije KORONA virusa: evo kako da organizujete život svoje porodiceKako da organizujete život u svom domu tokom epidemije korona virusa - saveti psihologa!

Da li ćemo više ceniti i više se brinuti za svoje fizičko i duhovno zdravlje?

Da li ćemo biti zahvalniji?

Samipronađite odgovore na ova pitanja unutar svoje duše, jedno je sigurno - ova kriza može da rodi "novog čoveka".

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.