Rečenica kojom ćete najefikasnije motivisati sebe

Ova jednostavna rečenica promeniće zauvek način na koji sami sebe ohrabrujete.

"Možeš ti to!"

Nauka tvrdi da je ovo mnogo bolji način da sami sebe podstaknete, nego da kažete:"Mogu ja to!" Kako će tačno ovo poboljšati vaš dosadašnji učinak?

"Ljudi su navikli da savete primaju i daju ih u drugom licu, i izgleda da čovekova psiha upravo iz tog razloga preferira upotrebu drugog lica kao sredstva za motivaciju", rekla je dr Sanda Dolcos, istraživač na univerzitetu u Ilinoisu za Huffington Post.

Dakle, samoohrabrenje u drugom licu jednine omogućava nam da dobijemo širu perspektivu, jer na taj način reprodukujemo onu vrstu podstreka koju dobijamo od drugih.

10 navika svake samostalne žene: kako da postanete uspešna i nezavisna žena koja ispunjava svoje snove...

Studija objavljena 23. juna 2014. godine u magazinu European Journal of Social Psychology pokazala je da oni koji se obraćaju sebi sa "ti" umesto sa "ja" imaju mnogo pozitivniji stav prema zadatku koji su pred sebe postavili, a najbolji rezultati dobijaju se ako savete upućene samom sebi napišete na listu papira.

Pisanje kao način razgovora sa sobom odavno se koristi kao terapeutski pristup, a u situacijama koje zahtevaju veliku samokontrolu ovo je izuzetno delotvorna metoda.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.