PRIČA O 5 ŽABA: Kako ODMAH da ostvarite svoje želje

Pretvorite svoje namere u odluke. I kad donesete odluku, skočite sa te ograde!

Znate li onu priču o pet žaba?

Pet žaba sedi na ogradi.

Četiri odluče da da skoče.
Koliko je žaba ostalo na ogradi?
Šta kažete? Jedna?
Ne, dragi moji, na ogradi je ostalo svih pet žaba.

Kako to? Zato što odlučiti i uraditi nije isto.

Pročitajte još:

Kako da razmišljate kreativno: dostignite svoj puni potencijal i ojačajte veru u sebe

7 teških odluka koje će vam doneti srećnu i lepu budućnost

Kreativna vizuelizacija

Ovu priču sam pročitala pre neki dan i takav je utisak ostavila na mene, da sam odmah na internetu pronašla sliku pet žaba, "naređala" ih na ogradu i sliku oskačila na zid pored radnog stola. Da mi bude podsetnik kad predugo "sedim na ogradi"!

Koliko puta vam se desilo da ste doneli "odluku" da ćete uraditi nešto, pa se ništa nije desilo? Stavili ste nešto na spisak, pa ga odložili za naredni dan, pa narednu nedelju i time ste samo smanjivali šansu da to nešto, u stvari, i uradite.

Napravila sam svoj i spisak stvari koje odlažem iz dana u dan, da bih ih analizirala i ustanovila šta se u stvari dešava. Shvatila sam da je svim tim stvarima jedno zajedničko, a to je da u stvari nisam odlučila da ih uradim, već sam imala nameru. Između namere i odluke postoji ozbiljna razlika, a mi često brkamo te pojmove i onda se čudimo kako nemamo volje da uradimo nešto što smo "čvrsto odlučili" ili da istrajemo u svojoj odluci.

Da biste svoje namere pretvorili u odluke, potebno je da znate zašto vam je to što treba da uradite važno? Razmislite čega većeg je to deo - nekog većeg cilja ili vizije?

5 pravila za švedski stil života: duhovna vodilja LAGOM donosi balans i mir u vaš život...

Šta vam izvršenje konkretnog zadatka donosi kada sagledate širu sliku? Kada sebi to budete razjasnili, pronaći ćete svoju unutrašnju motivaciju i inspiraciju da disciplinovano, istrajno i fokusirano radite i naizgled nebitne stvari koje su važne za ostvarenje svog većeg cilja ili možda čak i svoje životne vizije.

Američki političar Frenk Klark je rekao: "Kakvo bi značajno postignuće imali u svetu kada bi svi uradili ono što su nameravali da urade".

Pretvorite svoje namere u odluke. I kad donesete odluku, skočite sa te ograde!

Stella Karl Ćosić je po obrazovanju ekonomista, sa specijalizacijom za marketing i dugogodišnjim iskustvom u radu s ljudima u brojnim domaćim i regionalnim kompanijama. U Londonu se obučila za Co-Active Couch od strane CTI (Coaches Training Institute) po standardima ICF - Međunarodne Koučing Federacije. Dodatno je završila NLP Practitioner i NLP Master Practitioner, Tran the Trainer obuku, GMP na IEDC Bledskoj školi i Ekonomski fakultet u Beogradu. Pod metaforom "Život je igra", vodi vas u avanturu otkrivanja i istraživanja, s ciljem da svoju pozitivnu energiju i znanja upotrebi za motivaciju i aktivaciju ljudi i podstakne promene.

Više informacija možete dobiti mejlom na adresu  stella.cosic@motivtim.org.

Stella Karl Ćosić, www.motivtim.org

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.