Prava ljubav je moguća, samo ako se oslobodite ovog straha: greška koju prave mnoge žene

Ovo je razlog zašto još niste pronašli pravu ljubav - greška koju moramo prestati da ponavljamo...

Psiholozi veruju da svoje partnere biramo podsvesno, na osnovu njihove fizičke i mentalne privlačnosti, ali ta privlačnost zasnovana je na obrascima koje smo apsorbovali u detinsjtvu u vlastitoj porodici, piše Lovesensa.

Međutim, ponekad se dešava da se spoje dve potpune suprotnosti. Zamislite ženu koja je imala divno detinjstvo, život bez velikih oluja, skladnu porodicu, a koja za partnera bira toksične osobe koja nakon nekog vremena pokazuju svoje mračne strane ličnosti.

Za mnoge žene bolna i traumatična ljubavna iskustva predstavljaju nešto što je oblikovalo njihovu ličnost i karakter. Neke žene izborom pogrešne osobe za partnera spremne su sebe da ponize i udalje se od svoje prave prirode.

Ljubav u zrelim godinama: psiholog otkriva sve tajne zaljubljivanja posle 40. godine životaLjubav u zrelim godinama: psiholog otkriva sve tajne zaljubljivanja posle 40. godine životaNeki stručnjaci tvrde da najlepše volimo u četvrtoj deceniji života, pa na dalje. Tada smo već prerasli komplekse iz mladosti,…

Nakon što prođu kroz nekoliko toksičnih odnosa, žene polako gube veru u ljubav i poverenje u potencijalne partnere. Ali vemenom počinju da shvataju da nije uzrok problema u toksičnim partnerima, već u njima samima. Većina žena koje su upale u krug toksičnih emotivnih odnosa, ne cene dovoljno sebe, gube samopoštovanje i spremne su da pređu preko svega kako ne bi ostale same.

One smatraju da njihov život neće biti potpun bez partnera i strah od usamljenosti gura ih u još veću emotivnu provaliju. Kada razmišljaju zašto su još uvek sa toksičnom osobom, na kraju uglavnom otkriju da je to zato što ga još uvek vole. Ali to NIJE LJUBAV.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.