Poruka koje treba da se setite u teškom trenutku: evo šta se u životu menja kad doživimo neuspeh

"Niste odbačeni, vi ste preusmereni. Nešto je odloženo, ali ne i odbijeno. Veći ste nego što možete i da zamislite! Vredni ste toga; živite u skladu sa tim."

Naše shvatanje sebe često je nejasno i ne vidimo koje sve kvalitete imamo, upozorava Steve Maraboli, savetnik za razvoj ljudskih potencijala, motivacioni govornik, autor nekoliko knjiga i tzv. Maraboli metode – psiho-neuro aktualizacije. "Rezultat je toga da mnogi ljudi žive unutar parametara najnižeg dela svoga života, zaglavljeni u dnu svojih sposobnosti."

6 načina da privučete moćnu energiju i ostvarite svoje snove: evo kako da vratite snagu i samopouzdanje6 načina da privučete moćnu energiju i ostvarite svoje snove: evo kako da vratite snagu i samopouzdanje6 načina da vratite moć i osigurate svoje mesto na putovanju ka uspehu i srećnom žvivotu!

Kada sami sebe vidimo kao male, to iskrivljuje veličinu problema i izazova sa kojima se suočavamo, dodaje Maraboli. Lako se zastrašimo i čak još lakše obeshrabrimo da ostvarimo željeni uspeh. Greške nam se čine konačne i nepremostive, a neuspeh doživljavamo kao znak naše bezvrednosti.

Opra Vinfri - kako da znate da li živite srećan život: ova 3 pitanja pomažu da otkrijete svoj životni pozivOpra Vinfri - kako da znate da li živite srećan život: ova 3 pitanja pomažu da otkrijete svoj životni pozivKada se bavite poslom koji je kao stvoren za vas, osećate se budno, živo i spremni ste da odigrate ključnu ulogu u svetu.

"Vidite sebe kao malenu osobu i veliko sve ostalo. Slika o sebi je iskrivljena, a put ka uspehu opterećujete svojim strahovima", kaže Maraboli. Ali mi smo odraz veličine i to ne smemo gubiti iz vida, naglašava. "Bilo je bezbroj izazova za koje ste mislili da su veći od vas, ali, evo, još ste tu. Nisu vas porazili, nisu vas zaustavili...", podseća Maraboli i savetuje da uvek – a naročito u teškim trenucima – održavamo živima svoje snove, svoje veze, svoju karijeru, svoje ciljeve. Jer, treba upamtiti: "Niste odbačeni, vi ste preusmereni. Nešto je odloženo, ali ne i odbijeno. Veći ste nego što možete i da zamislite! Vredni ste toga; živite u skladu sa tim."

Izvor: Sensa.hr

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.