Parovi koji zauvek ostaju zajedno imaju jednu malu NAVIKU: evo kako da sačuvate romaničnu vezu ili brak

Ako negujete ovu malu naviku u vezi, sačuvaćete ljubav i povezanost sa partnerom!

Romantični filmovi i romani često nas navode na pomisao da veliku ljubav čine velike gestove. Ali srećne veze temelje se na malim svakodnevnim stvarima koje pokazuju partnerovu privrženost.

To je posebno važno u dužim vezama i brakovima, a to je pokazalo i istraživanje koje su proveli John Gottman i Janice Driver. Uradili su istraživanje u kojem su pratili kako parovi komuniciraju na samom početku bračnog života i šest godina kasnije, a sve to kroz male gestove.

Zašto se moderni parovi ne venčavaju: brak ili zajednički život bez potpisa - psiholog otkriva prednosti i maneZašto se moderni parovi ne venčavaju: brak ili zajednički život bez potpisa - psiholog otkriva prednosti i manePsiholog otkriva - zašto sve više modernih parova ne želi da živi u braku...

Na primer, na samom početku istraživanja jedan od partnera je komentarisao: "Pogledajte kakav smešan šešir ima onaj gospodin." Reakcija drugog partnera mogla je biti neka od ovih: okrenite se i nasmejte se, ignorisati opasku ili pokazati iritiranost i nastaviti svojim poslom.

Šest godina kasnije parovi koji su još uvek bili u braku bili su oni koji su se okrenuli i nasmejali na početnom sprovedenom pokusu, i to čak njih 86 odsto. Sa druge strane, u braku je ostalo samo 36 odsto onih koji su već na samom početku pokazali da nisu zainteresovani za ono što im partner govori.

Veza će biti uspešna samo ako na njoj rade oba partnera.

To se poklapa i sa mišlju poznatog psihoanalitičara Eriha Froma, koji je rekao da je ljubav aktivnost, a ne samo osećaj. Ljubav je ono što radiš, a to znači da možemo imati kontrolu nad svojom vezom, što je dobra vest.

Ako u vezi nedostaje ona početna povezanost, ali su prisutna osećanja poštovanja, privlačnosti i brige jedno za drugo, ona se još može spasiti. Preporučuje se da se to napravi zajedničkim aktivnostima koje će stvoriti povezanost.

3 ljubavna rituala za povratak strasti u brak ili vezu: uspešni parovi ovo poštuju svakog dana3 ljubavna rituala za povratak strasti u brak ili vezu: uspešni parovi ovo poštuju svakog danaEvo koja 3 ljubavna rituala poštuju parovi koji su u srećnom braku ili vezi...

Pokušajte da radite nešto novo, barem nedelju dana, nezavisno od toga koliko ste umorni nakon posla. To može biti i obična šetnja po kraju ili posmatranje okoline. Nakon nedelju dana razgovarajte o tome kako se osećate i da li je prisutna veća povezanost.

Naime, to je upravo ono o čemu govori i ranije spomenuto istraživanje – prihvatanje partnerove ideje i zajedničko smejanje stvaraju čvršći odnos.

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.