Ovo je jedna od najvećih vrednosti u životu: naučnici dokazali šta najbolje sprečava patnju i stres

Ova vrsta životnog ulaganja veća je od bilo koje štednje i novčanog ulaganja.

Ulaganje u dugogodišnja prijateljstva podrazumeva pažnju i dobronamernost prema prijateljima koji su tu „za ceo život“. Novac, status, moć i drugi parametri sreće i uspešnosti zapravo vas neće osloboditi patnje koliko trajna i kvalitetna prijateljstva.

Osećate kako se gušite u obavezama: ovih 7 trikova za motivaciju poguraće vas napredOsećate kako se gušite u obavezama: ovih 7 trikova za motivaciju poguraće vas napredProbajte sedam lakih načina da sami sebe inspirišete da se pokrenete.

Izgradnjom zajednice prijatelja ujedno ćete se samoisceliti i okrepiti pružanjem i primanjem ljubavi od drugih ljudi. Da su prijateljstva i socijalizacija najbitnije investicije u životu pokazuju i pojedina istraživanja. Prema izveštajima nedavno objavljenog istraživanja u magazinu Neuropsychopharmacology, povezivanje s drugim ljudima može vas osloboditi stresa.

Naučnici dokazali: ovo je najbrži način da popravite samopouzdanjeNaučnici dokazali: ovo je najbrži način da popravite samopouzdanjePopravite samopozdanje u jednom koraku koji je istovremeno važan za vaše zdravlje.

Naime, socijalizacija povećava nivoe oksitocina i tako štiti od napetosti. Prema istraživanjima Elizabete Kirbi, autorke ovog magazina koja je na postdoktorskim studijama na stenfordskom univerzitetu, čak i površna prijateljstva imaju benefite po zdravlje, jer svaka vrsta društvenih veza povećava nivoe oksitocina.

Izvor: Lovesensa

Lena Sudar

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.