Ovi rituali su stari vekovima, a veruje se da donose sreću: probajte ovih 5 rituala za život bez stresa i briga

Vreme je da otpustite negativna osećanja, stres i teskobu, a evo koji drevni rituali pomažu da proneđete sreću!

​Interesantna činjenica: ako izaberete knjigu iz dela za "klasika", a ne sa police za samopomoć, vaša šansa da živite srećan život značajno će porasti. Za sreću, su nam savim dovoljne ideje, poznate hiljadama godina.

​1. Ne uznemiravaju nas događaji, već ubeđenja

12 dokaza da je vreme da prekinete prijateljski ili ljubavni odnos: evo kako da srušite mostove iza sebe i hrabro nastavite napred

Zamislite, da vas je napustio voljeni. Jeste li tužni? Da li će svet ikada više biti isti?

Sad zamislite isti scenario, ali na kraju saznajete da je taj čovek psihopata koji je ubio tri svoja bivša partnera. Da li ste uznemireni što vas je ostavio? Ne, uplašili ste se!

Postaje jasno da sama činjenica razdvajanja nije toliko važna koliko i vaš pogled na situaciju.

Naše emocije nisu slučajne, one proizilaze iz naših misli.

"Učenje stoika pokazuje da nema loših ili dobrih događaja, postoji samo naša percepcija o tome šta se dešava. Šekspir je zaključio ovo: "Nije ništa ni dobro, ni loše - to razmišljanje čini sve takvim." I Šekspir i antički filozofi nas uveravaju da je svet ravnodušan i objektivan. Kao što kažu stoici kažu: "To mi se dogodilo" i "To mi se dogodilo, i to je strašno" nije isto. Ako se fokusirate samo na prvi deo, bićete vedriji i bićete u stanju da napravite nešto dobro od svega toga, bez obzira šta da vam se desi. "

Većina preživljavanja je prouzrokovana našim iracionalnim uverenjima.

Sledeći put, kada se suočite sa negativnim emocijama, ne fokusirajte se na događaj koji je služio kao razlog. Pitajte sebe koliko su vaše misli racionalne. Iracionalne izazivaju anksioznost, ljutnju ili depresiju.

Promenite tok misli i možete se izboriti sa emocijama: "Čak i ako me ostavi, upoznaću nekog drugog. To se i ranije dešavalo, i ja sam se izborio/a. "

Ali šta da radite ako ste zabrinuti zbog budućnosti?

2. Kontrolišite to što možete i zanemarite ostalo

Da li poznajete Spokojnu molitvu Reinholda Niebuhra, američkog teologa koji je živio na prelazi XIX i XX veka:

"Bože, daruj mi spokoj da prihvatim stvari koje ne mogu promeniti,
hrabrosti da promenim stvari koje mogu,
i mudrost da prepoznam razliku."

Reinhold Niebuhr je došao do ove ideje tridesetih godina prošlog veka. Stoici su propovedali ovu jednostavnu ideju pre 2000 godina. Antički filozofi posvećivali su puno pažnje kontroli, ali nisu bili opsednuti s njom. Ključna misao stoicizma: "Mogu li nekako uticati na to?"

Ako je odgovor da, uradite to. Ako ne možete ... to znači da ne možete. Zabrinutost ne dovodi ni do čega osim do stresa.

Sledeći put kada budete brinuli zbog toga što se dešava, zaustavite se na trenutak i zapitajte se: "Mogu li da utičem na događaj?" Ako je odgovor "da", onda prestanite da brinete i na posao. Ako ne možete da kontrolišete situaciju, zabrinutost neće poboljšati situaciju.

Tuga, bes, nerviranje - to su iracionalne reakcije, a ne najbolji način reagovanja na ono što se dešava.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.