Ove 4 reči su mi promenile život iz korena: čudesna priča koja će vam doneti radost

Zapišite na jedan papir ove 4 navedene reči i pročitajte ih svakog jutra - život će čudesno početi da se menja!

Univerzalni savet kako živeti punim pllućima i biti apsolutno srećan ne postoji, jer svi smo satkani od posebnih ciljeva, želja, ambicija i vrednosti, piše Lovesensa.

Mnogi od nas ne veruju u magičnu formulu sreće i niko vas ne može naučiti kako da budete srećni, već jednostavmno na putu života mortate sami sebi pomoći. Međutim, postoje razni alati, mantre i tehnike koji olakšavaju životno putovanje i pomažu da se približite sreći, uspehu i ljubavi prema sebi.

Ova 3 znaka pokazuju da je vaša duša u krizi: evo kako vam Univerzum može pomoćiOva 3 znaka pokazuju da je vaša duša u krizi: evo kako vam Univerzum može pomoćiElizabet Gilbert otkriva znakove koji pokazuju da je vaša duša u krizi...

Priča jednog ruskog blogera navešće vas da prihvatite ta čudesna pomagala na putu do sreće. Tokom 2011. godine blogeru su se, kako piše, dogodile razne teškoće i životni izazovi. Pogodila ga je majčina smrt, počeli su problemi na poslu u koji je uložio mnogo novca i supruga i on su iste te godine podneli zahtev za razvod braka. U trenucima patnje i razočaranja najviše mu je prijala šetnja. Jednog dana dok je šetao ulicama pažnju mu je privukao zgužvano parče papira. Sa jedne strane papira bila je molitva, a sa druge strane bile su napisane samo četiri reči. Te reči su mu kasnije promenile život.

Na papiru je pisalo:

1. Prihvatanje
2. Praštanje
3. Strpljenje
4. Zahvalnost

1. Prihvatanje

Mnogi od nas trude se da svaki segment svog života drže čvrsto u rukama i upravljaju sa njima kao da su marionete. Retko ko sve stvari prepušta sudbini, ali koliko god smo posvećeni kontroli moramo postati svesni da je na neke stvari nemoguće uticati. Najgore što možete uraditi je da ignorišete situaciju koja je izmakla kontroli. Pokušajte da prihvatite mirno i staloženio svaki životni izazov, a zatim se pobrinite za njega onako kako najbolje umete. Postanite svesni toga da vam svaka životna situacija donosi važnu lekciju i da se apsolutno treba prepustiti toku života.

2. Praštanje

Često za svaku nepovoljnu situaciju tražimo krivca, bez obzira da li smo krivi mi ili je neko iz okruženja zaslužan za nevolju. Pitanje je, da li pronalaženjem krivca rešavamo bar deo problema? Jedini tačan odgovor je NE. Traganjem za okrivljenim stvara se bezbroj negativnih osećanja. To nas odvlači od rešenja i stvara emotivni teret, naročito ako krivcem smatramo sebe. Zato je bitno oprostiti sebi ili drugima. Naučite da praštate, skinite tu crnu senku krivice sa duše. Samo tako ćete naučiti lekciju života.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.