Ova 3 znaka pokazuju da je vaša duša u krizi: evo kako vam Univerzum može pomoći

Elizabet Gilbert otkriva znakove koji pokazuju da je vaša duša u krizi...

Da li ste se na svom duhovnom putovanju našli u krizi koje niste ni svsni? Elizabet Gilbert otkriva znakove koji pokazuju da je vaša duša zaspala za volanom i savetuje kako je probuditi...

Smatram da je dosada prvi i najtiši znak klonulog duha. Ne mislim da vam je dosadio samo vaš verski put; sve vam je dosadno – sami sebi ste dosadni, dosadili su vam ljudi, posao, život. Neki ljudi dosadu prihvataju kao nešto normalno, ali ja je smatram pokazateljem da ste potpuno izgubili dodir sa čudima koja se događaju oko vas.

Budimo iskreni – svet je mnogo toga, ali nikako nije dosadan. Svet je predivan, nasilan, ekstreman, opasan, čaroban i misteriozan. Isto tako, ispunjen je milionima raznih oblika života, uključujući i ljude (najkreativniju, najčudniju i potpuno nepredvidljivu vrstu). Ako vam je sve navedeno dosadno, tada je vaša duša zaspala za volanom. Počnite obnavljati svoju znatiželju i vaš će duh dobiti priliku da se probudi.

18 afirmacija Lujze Hej: reči koje menjaju život18 afirmacija Lujze Hej: reči koje menjaju životLekcije i afirmacije kojima nas je učila Lujza Hej ostaju da nas podsećaju na to kako da razvijamo ljubav prema sebi.

Uplašeni ste

Bojite se svega i svakoga. Strah je suprotno od vere, a ujedno je i znak da vas je vera napustila. Strah je isto tako i ubica kreativnosti, inovacije, nade, rizika i radosti. Strah uvek donosi najdosadnije izbore koji zarobljavaju dušu, jer uvek izgovara samo jednu jedinu reč: “STANI!” Kada slušate samo glas straha, ne činite ništa osim što ostajete paralizovani. Uz to, strah stvara strah, pa svakoga dana postajete sve ukopaniji i ukopaniji. Ali vaša duša ne želi stati!

Vaša je duša rođena na planeti koja se okreće, u svetu koji se razvija, u svemiru koji se širi. Vaša se duša mora kretati. Vaša duša želi ići napred – želi isprobavati, želi skakati, želi lebdeti, želi ploviti, želi stvarati, želi padati, želi ponovo pokušavati. Sjednite i mirno porazgovarajte sa svojim strahom. S poštovanjem mu recite da nije na njemu da umesto vas donosi odluke. Umesto toga, dopustite svojoj kreativnosti i znatiželji da počnu donositi odluke. Posmatrajte šta će vam se sledeće dogoditi dok će vaša duša rasti u ogromnom prostoru mogućnosti, koji je strah celo vrijeme zaklanjao.

Formula za ispunjenje želja: 8 stvari koje pomažu da ostvarite svaku svoju nameruFormula za ispunjenje želja: 8 stvari koje pomažu da ostvarite svaku svoju nameru"Želja je učitelj: kad zaronimo u nju bez krivice ili stida, može nam pokazati nešto posebno o našem umu, što nam omogućava da u…

Ljuti ste

Ljutnja je, zapravo, u redu. S njom možemo sarađivati. Ako ništa drugo, ljutnja, za razliku od dosade i straha, u sebi ima žara. Ljutnja barem u sebi ima dozu strasti. Stari su mudraci govorili da postoje tri vrste molitvi: Možete moliti sa zahvalnošću, možete preklinjati i možete moliti u srdžbi. Predano odlučite da nećete ostati u stanju besa čitavog života, jer će vam on napraviti rupu u duši.

Radije počnite svemiru postavljati zanimljivija pitanja od: “Zašto sam tako prokleta?“ Pitajte ga: “Kako mogu naučiti prokletstvo videti kao blagoslov? Kako mi to može pomoći da rastem? Šta me život pokušava naučiti? Kako moja duše želi da izgleda ostatak mojeg putovanja? Kako se trebam menjati?“ Postavljajući ova pitanja, žar svog besa možete pretvoriti u drugačiju vatru – vatru koja stvara promenu, milost i dostojanstvo. Verujte mi, vašoj će se duši ova pitanja svideti mnogo više od običnog, dosadnog besa.

Izvor: Sensa.hr/Oprah.com

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.